logo

 
schi alpinism

Postavaru Night
Poiana Brasov, BV
Detalii
mountain bike

Bike 4Mountains
Cheile Gradistei Fundata, BV / Leresti, AG / Stoenesti, AG
Detalii
alergare montana

ULTRA Trail Fagaras
Avrig, SB
Detalii
alergare montana
30.09-01.10.2023
Maraton Piatra Craiului
Zarnesti, BV, Romania
Detalii
Evenimente / Postavaru Night
stiri / news


race info


conditii participare / terms

inscriere / registration

regulament / rules

harta / routes map

rezultate / rankings

lista inscrieri / registration list


multimedia


comunicate de presa / press release

video

foto / photo

blog

            ...     english down the page

Aceste reguli se aplica la "Crapatura - Postavaru Night 2019"

1. Caracteristici ale competitiilor CarpathianMan®:

Evenimentele din seria CarpathianMan® sunt competitii outdoor, cu un puternic caracter montan. Traseul este neamenajat si neprotejat, foloseste drumuri publice si drumuri forestiere, poteci marcate si nemarcate, pante cu inclinare mare si zone accidentate, etc.
Diferite segmente ale traseului trec prin zone populate, partii de schi, pajisti, zone impadurite si taieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, grohotisuri, pasuni alpine, jnepenisuri, partii de schi, etc.). Toate acestea necesita din partea participantului, experienta si cunostinte speciale, cum ar fi :
    • orice participant sa aiba cel putin o experienta generala despre munte.
    • orice participant sa aiba abilitatea sa parcurga in siguranta un traseu intr-o zona alpina.
    • orice participant ar trebui sa fie indeajuns de experimentat sa parcurga un traseu alpin dificil (ex. un pasaj de corzi fixe).
    • orice participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei in teren montan, chiar si in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta inseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa foloseasca o harta si informatiile despre trasee pentru a ajunge in siguranta.
    • orice participant ar trebui sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol si urgenta in zona montana.
    • orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.
    • orice participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricat de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile in care se desfasoara acestea.
    • orice participant trebui sa stie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze in consecinta atunci cand simte sau obsearva un pericol.

2. Crapatura - Postavaru Night 2019:

2.1. Crapatura - Postavaru Night face parte din seria CarpathianMan®. Este o competitie individuala de schi alpinism si alergare montana. 
2.2. Crapatura - Postavaru Night conteaza si pentru "Cupa Romaniei la Schi Alpinism 2019" (pentru cei legitimati la FRAE).

3. Traseu : 

3.1. Cursa consta intr-o urcare din Zarnesti - sediul Parcului National Piatra Craiului pana in saua Crapaturii si coborare la cabana Curmatura - 4.7km lungime, +870m urcare si -160m coborare.
3.2. Rutele pot suferi modificari din diferite motive, care includ conditiile meteo, siguranta, restrictii de circulatie, etc.
3.3. Fiecare participant este obligat sa urmeze traseul oficial si instructiunile oficialilor; nu este permisa folosirea scurtaturilor sau a altor avantaje similare.

4. Categorii :

4.1. Schi alpinism:

  • Feminin:  cadete 15-17 ani; junioare 18-20 ani; 21-39 ani; 40-50 ani; +50 ani
  • Masculin: cadeti 15-17 ani; juniori 18-20 ani; 21-39 ani; 40-50 ani; +50 ani

4.2. Alergare montana:

  • Feminin:  copii 15-17 ani; -35 ani; +35 ani
  • Masculin: copii 15-17 ani; -35 ani; +35 ani 

4.3. Categoriile unde vor fi mai putin de 5 participanti vor putea fi combinate cu o alta categorie la alegerea organizatorului.
4.4. Va fi luata in considerare varsta implinita la data 30.03.2019.
 

5. Echipament : 

5.1. Schi alpinism: 1 per. schiuri, 1 per. legaturi de tura, 1 per. clapari, 1 per. piei de foca, 1 per. bete, lanterna, rucsac, haine la partea superioara: 3 straturi (din care unul de vant - geaca), pantaloni: 2 straturi (din care unul de vant - suprapantalon), 1 per. manusi, caciula/buff, numar (va fi dat de organizatori).

5.2. Alergare montana: lanterna, rucsac, haine la partea superioara: 3 straturi (din care unul de vant - geaca), pantaloni: 2 straturi (din care unul de vant - suprapantalon), 1 permanusi, gheare de pisica, parazapezi, caciula/buff, numar (va fi dat de organizatori). Ghearele de pisica pot fi inchiriate si la fata locului sau pot fi achizitionate la un pret promotional - 25%.

5.3. Echipamentul poate fi verificat la intrarea in zona de start si la sosire. Lipsa fiecarui material din echipament va fi penalizata cu 2 minute.
Tineti cont ca veti participa la o competitie ce se desfasoara noaptea , pe zapada, in zona montana!!!
 

6. Numar de concurs: 

6.1. Numarul de concurs va fi primit in momentul validarii inscrierii, inainte de competitie, dupa ce participantul a completat si semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea participarii.
6.2. Numarul de concurs trebuie purtat in fata si trebuie sa fie vizibil pe toata durata cursei. Logourile plasate pe numar trebuie sa fie vizibile.
6.3. Numarul nu trebuie modificat in niciun fel, nerespectarea acestui lucru atrage dupa sine descalificarea.
6.4. Numarul va da dreptul dupa cursa, la Cabana Curmatura, la o portie din ce ne gateste "Reta".
 

7. Inscriere/ Briefing : 

7.1. Inscrierile se vor face sambata intre orele 13.00 – 14.30.
7.2. Un scurt briefing, unde se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute, va avea loc inainte de start.
 

8. Cronometraj : 

Cronometrajul se va face cu un sistem manual, la secunda. Pentru a avea rezultate reale va rugam sa purtati numarul in asa fel incat sa fie vizibil din fata. 

9. Startul : 

9.1. Zarnesti30 martie, ora 15.00, sediul Parcului National Piatra Craiului, astfel:
9.2. Zona de start se deschide cu 10 minute inainte de cursa si se inchide inainte de startul oficial.
9.3. Zona de start va fi impartita astfel:

    sectorul A - participantii inscrisi la schi alpinism
  • sectorul B - participantii inscrisi la alergare montana
9.4. Intrarea in zona de start se va face doar prin poarta de acces.
9.5. Inainte de intrarea in zona de start se va verifica echipamentul si fiecare va fi notat pe foaia de start. Cei care nu sunt notati vor fi considerati absenti de la start si nu vor intra in clasamente.
9.6. Odata intratparticipantul trebuie sa ramana in zona de start.
9.7. 
Startul ramane deschis timp de 5 minute dupa ora oficiala de start. Cei care au pierdut startul si incep cursa in cele 5 minute trebuie sa anunte un oficial de la start. Cronometrarea se va face in acord cu ora oficiala de start.  

10. Puncte de control:

Pe traseu sunt amplasate puncte de control, obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control vor fi descalificati. 

11. Sosirea :

Sosirea este la Cabana Curmatura.

12. Oprirea / Retragerea din cursa :

12.1. Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in urmatoarele cazuri :

    • s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.
    • in cazuri exceptionale.

12.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv este obligat sa informeze organizatorul imediat la unul din urmatoarele: la arbitrul care insoteste pe ultimul concurent sau la unul din arbitrii de pe traseu. 
12.3. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare, salvamont) pe cheltuiala participantului implicat.
12.4. Retragerea poate fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj.
12.5. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru deplasarea proprie, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

13. Clasamente/Premii :

13.1. Vor fi intocmite clasamente si se vor acorda premii primilor trei clasati de la fiecare categorie.
13.2. Toti cei care au terminat cursa isi vor putea descarca diploma de participare de pe www.carpathianman.ro, sectiunea Crapatura - Postavaru Night.

14. Conservarea naturii :

Evenimentele CarpathianMan se desfasoara in unele din cele mai frumoase zone din Romania. Lasarea de resturi, ambalaje, echipament, etc. pe parcursul traseului si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

15. Suporteri/ Ajutor :

15.1. Suporterii pot incuraja orice competitor cu conditia sa respecte regulile, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu impiedice desfasurarea competitiei.
15.2. Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, vehicul in miscare, etc.), exceptie facand cazurile deosebite.
15.3. Asistenta intre concurenti este permisa. Prin asistenta se intelege sustinerea cu apa, alimente, accesorii, etc. 

16. Alte reguli :

16.1. Crapatura - Postavaru Night foloseste ca traseu de concurs urmatoarele si nu numai: drumuri forestiere, poteci turistice amenajate si neamenajate, partii de schi, pajisti, paduri, taieturi, gol alpin, creste.
16.2. Traseul de concurs nu este inchis altor participanti la trafic (snowmobile, vehicule, schiori, snowborderi, turisti, animale si altii). Acest fapt atrage asupra participantilor, obligatia de a respecta regulile. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participanti la Crapatura - Postavaru Night, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.
16.3. Orice competitor trebuie sa dea dovada de fair play si sa permita unui concurent mai rapid sa treaca in fata sa fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta unui competitor aflat in dificultate si care ii solicita aceasta.
16.
4. Traseul este neamenajat si neprotejat, de aceea exista un risc de ranire si/sau deces din pericole obisnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu vehicule, schiori, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte; caderi, alunecari, rani provocate de frig, hipotermie, degeraturi, rau de altitudine, caderi de pietre, avalanse de zapada, pietre si/sau pamant, viituri, furtuni, animale, incendii, efort fizic.

17. Penalizari :

    • scurtarea traseului = descalificare
    • doping = descalificare
    • nerespectarea mediului înconjurator = descalificare
    • schimbarea / distrugerea numarului de concurs = descalificare
    • nerespectarea regulilor competitiei = descalificare
    • lipsa de fair play fata de alti participanti, oficiali, public, etc. = descalificare
    • primirea de asistenta, ajutor din afara = 60 minute
    • lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu = 2 minute/obiect

Declaratiile oficialilor, fotografiile si imaginile video constituie probe de care juriul poate sa tina seama in cazul in care regulile competitiei au fost incalcate. Orice alta abatere va fi subiect de decizie pentru juriul cursei. Taxa de participare nu se ramburseaza in cazul descalificarii.

18. Contestatii :

18.1. Orice participant poate face o contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziilor oficialilor.
18.2. Contestatia scrisa impreuna cu o taxa de 200 lei se vor depune la oficiul de cursa in maxim 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 15 minute.
18.3. Taxa de contestatie va fi inapoiata petentului, daca contestatia va fi acceptata.

Prin inscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participarii la Postavaru Night si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: schimbarea vremii, conditiile meteo si de zapada, nivelul de pregatire fizica si tehnica, zona in care se afla si echipamentul pe care il foloseste.


home   stiri   evenimente   proiecte   multimedia   shop   ghid   contact   parteneri