logo

 
schi alpinism

Postavaru Night
Poiana Brasov, BV
Detalii
mountain bike

Bike 4Mountains
Cheile Gradistei Fundata, BV / Leresti, AG / Stoenesti, AG
Detalii
alergare montana

ULTRA Trail Fagaras
Avrig, SB
Detalii
alergare montana
30.09-01.10.2023
Maraton Piatra Craiului
Zarnesti, BV, Romania
Detalii
28.09.2021
 
Noi ne întoarcem sâmbata în Crai! 
 
Sunt 16 ani de când prima sâmbata din octombrie ne-o petrecem în Piatra Craiului, ani de gânduri, eforturi si drumuri deschise, de bucurie si tristete, dar mai ales, ani cu amintiri adânc întiparite. În tot acest rastimp am descoperit ca mersul pe munte, sub orice forma: explorare la pas, alpinism, în alergare, pe schiuri, cu bicicleta sau cu parapanta, este precum libertatea, trebuie exersat zilnic, cu pasiune dar cu atentia treaza!
 
Noi ne intoarcem sâmbata în Crai, sa fim cu ei... cu Eniko si Eduard... si cu noi însine, purtând un gând bun pentru voi toti, cei care iubiti natura si senzatia fragila de libertate pe care ne-o ofera...
 
Ne vedem lânga cabana Gura Râului, sâmbata, 02.10.2021, ora 8.00, cu respectarea masurilor sanitare impuse de vremuri. Plecam între 8.00-8.30, în grupuri mici sau individual, pe traseul clasic de MPC sau prin Plaiul Foii. Duminica 03.10.2021, cu începere de la ora 12.00 se tine o slujba de pomenire pentru Eniko si Eduard, la Biserica Sfintii Împarati Constantin si Elena (biserica de pe deal), Zarnesti-Blocuri.
MPC-ul si facebook-ul... adaptare septembrie 2016 /
MPC and facebook ... adaptation september 2016

De cand cu facebook-ul... spatiul asta a cam prins panze de paianjen!  Ce mai incolo si incoace... ne-am mutat acolo... https://www.facebook.com/MaratonPiatraCraiului/ , dar nu de tot, ne mai intoarcem din cand in cand sa agitam praful!

Since the facebook appeared ... we are using this space rarely! More or less ... we moved there https://www.facebook.com/MaratonPiatraCraiului/, but not for all, we come back from time to time to stir the dust! 

CarpathianMan Team 23.09.2016

Gravity Sportswear este sponsor principal si la al 11-lea Maraton Piatra Craiului!Intoarcerea la valorile proprii !
Lucrurile nu se intampla pur si simplu, ele se intampla in functie de dorintele si ideile noastre! Relatia inceputa acum trei ani intre Gravity Sportswear si “ideea CarpathianMan” continua si in acest an. 
Maraton Piatra Craiului, Postavaru Night, Bike 4Mountains si Ultra Trail Fagaras sunt cele patru evenimente care alcatuiesc provocarile si care insumate te rasplatesc cu titlul CarpathianMan!
Acest titlu a aparut in urma cu 5 ani ca o recunoastre la superlativ a unor oameni care sunt model de viata, atitudine, dar si ca recunoastere a unor sportivi consacrati. S-a creat valoare, s-a dat valoare si se cauta valoare la noi ACASA!
Astfel, Gravity Sportswear, cel mai important brand romanesc de echipament outdoor, sustine performanta romaneasca, atat la nivel profesionist cat si la cel de amatori.
La fel ca la startul MPC, suntem foarte multi, calea noastra insa este comuna, cea a depasirii propriilor bariere, iar aici nu exista limite!

Zsolt Torok reprezentant Gravity Sportswear
 
Return to the eigenvalues!
Things are not happen pure and simple, it happen according to our wishes and ideas! The relationship started three years ago between Gravity Sportswear and "CarpathianMan idea" is going forward.
Marathon Piatra Craiului, Postavaru Night, Bike 4Mountains and Ultra Trail Fagaras are the four events that challenge and reward you with Carpathian Man title!
This title came five years ago as a superlative recognition of people who are a model of attitude and for famous Romanian athletes.
It created value, has been given value and worth looking for value, here, at home!
The most important Romanian outdoor equipment brand, Gravity Sportswear is supporting the Romanian performance since 1998.
Like the start of MPC, there are many people going on a common path, the one of overcoming their one and here there are no limits!

Zsolt Torok representative Gravity Sportswear

 

22.09.2015

News  MPC 2015

1.Caravana "MPC - flying on the rocks" se apropie de final, iata programul ultimilor trei proiectii:
 - Targu Mures - 22.09.2015, ora 18.00, GoKart Racing (in spatele Complexului Weekend)
 - Bucuresti - 23.09.2015, ora 19.00, Sala de Escalada Galactic Gym (str. Rusetu, nr.4) 
 - Zarnesti - 25.09.2015, ora 19.30, Casa de Cultura

2.A aparut trailer-ul editiei 2015, Dragos Costea ne incanta din nou! Urmeaza varianta in limba engleza!

3.Desi mai sunt cateva zile pana la data anuntata pentru inchiderea inscrierilor la cea de a 10 editie, ne-am decis sa o facem astazi. Pana in acest moment si-au anuntat intentia sa participe un pic peste 750 de sportivi, noi credem ca este o limita maxima rezonabila din punct de vedere logistic, al placerii de a merge pe munte si al sigurantei. 
Dar, pentru ca in ultimii ani, aproximativ 70-80 de participanti "s-au pierdut" pe drumul spre Zarnesti, vom intocmi o lista de asteptare. Daca cineva nu mai poate sau renunta la loc, vom apela la lista de asteptare. Pentru asta vom pastra activ formularul de inscriere pana la data limita. Sper ca cei care nu vor reusi sa alerge la aceasta editie a MPC sa inteleaga decizia noastra.  
Lista cu cei inscrisi, actualizata, poate fi gasita aici.

1.The "MPC  - flying on the rocks" caravan is close to the end, last three steps are:
 - Targu Mures - 22.09.2015, from 6.00PM to GoKart Racing (behind Weekend Complex)
 - Bucharest - 23.09.2015, from 7.00PM to Galactic Gym - Indoor climbing (Rusetu stret, no.4)
 - Zarnesti - 25.09.2015, from 7.30PM to Culture House

2.The 2015 trailer of MPC is on-line, english version too! 

3.Despite there are still few days till the announced deadline for registration, we decided to close today. For the moment there are more than 750 athletes registred, we belive it is a resonable maximum limit in terms of logistic, safety and pleasure to run on the 
mountains. But as in past years, abou 70-80 participants were not come to Zarnesti, we will prepare a waiting list. If someone can not do or leave the place, we call the waiting list. The registration application it will remain activ till the deadline. We hope you will understand our decision. You can find the registration list here.

CarpathianMan Team 

 26.08.2015

"Al 10-lea Maraton Piatra Craiului si-a deschis portiile" /
"The 10th Piatra Craiului Marathon has opened the gates"

Asteptarea a luat sfarsit, de cateva minute s-au deschis inscrierile pentru editia aniversara a MPC! Acestea vor fi deschise timp de 30 de zile, pana in 24.09.2015, ora 24.00. / 

The waiting is over, several minutes ago we've opened registrations for the anniversary edition of the MPC! There will be open for the next 30 days, until 24.09.2015, 12:00 PM. 

CarpathianMan Team 


30.09.2014

News 3 ... MPC 2014

Zile frumoase de toamna in Piatra Craiului, speram ca si sfarsitul de saptamana sa fie la fel. Traseul arata bine, este rece si un pic de umezeala dimineata, deci nu uitati echipamentul obligatoriu !!!  

Promotie Salomon MPC 2014
Pana duminica 05.10.2014, toti cei inscrisi la Maratonul Piatra Craiului anul acesta beneficiaza in toate cele 4 magazine Salomon (Bucuresti - Mosilor 23, AFI Palace si Baneasa Shopping City; Brasov - Republicii 1) precum si pe www.salomon.ro de un discount special de 15% din pretul de raft. Aceasta oferta nu se cumuleaza cu orice alt discount si se acorda in limita stocurilor disponibile.
www.salomon.ro


......................................................

Barilla este cel mai nou partener MPC 2014
Pastele pentru Party sunt oferite de Barilla, numarul 1 in Italia. Intotdeauna "al-dente", pastele Barilla sunt facute din grau dur. Spre deosebire de pastele din grau normal, pastele din grau dur sunt mai sanatoase si se digera mai lent, furnizand energie pentru muschii activi pentru mai mult timp.
www.barilla.ro

 

Tinem legatura,

 

Beautiful autumn days in Piatra Craiului, we hope that the weekend will be the same. The route looks good, cold and a little wet in the morning, so do not forget the obligatory equipment !!!

Special offer from Salomon MPC 2014 - all registred athlets in the 9th edition of Marathon Piatra Craiului benefitis from the 15% discount of the shelf price. You can access all 4 Salomon romanian stores (Bucharest - Mosilor 23, AFI Palace and Baneasa Shopping City; Brasov - Republicii 1) and www. salomon.ro. This offer is available till Sunday 05.10.2014, it can not be cumulated with any other discount, and is granted to the end of available stocks.
www.salomon.ro

..............................................................

Barilla is the newest partner MPC 2014
Pasta for MPC Party are offered by Barilla, the number one in Italy. Always "al dente" pasta Barilla are made from durum wheat. Comparing with normal wheat pasta, durum wheat pasta are healthier and are digested more slowly, providing long lasting energy for active muscles.
www.barilla.ro

Keep in touch,
 

CarpathianMan Team


25.09.2014

News 2 ... MPC 2014

A doua editie a Maratonului Piatra Craiului a fost pentru echipa Sponser Sport Food, inceputul "drumului" pe care il parcurg aici in Romania.
Pentru toti cei care s-au inscris la aceasta a IX a editie a MPC, Sponser ofera o reducere de 20%, pentru o comanda de maxim 500 lei.
Oferta este valabila in perioada 30.09 - 05.10.2014, este in limita stocului disponibil si nu se cumuleaza cu nici o alta oferta existenta in acest moment.
Eventuale comenzi se pot face pe noua pagina web, www.sponser.ro.
Va asteptam la Zarnesti si la standul Sponser!

The second edition of Piatra Craiului Marathon was the beginning of the road for Romania Sponser Sport Food team. For those who are registred in this ninth edition of MPC, Sponser Romania offers a 20% discount for one order of up to 500 lei.
The offer is valid from 30.09 to 05.10.2014, is in limited stock and can not be cumulated with any other existing offer at this time.
Any order can be made on the new website: www.sponser.ro.
We meet you in Zarnesti to Sponser stand!

 


20.09.2014

News MPC 2014

Salomon Romania a lansat colectia de toamna 2014-2015. Puteti gasi modele cunoscute si apreciate sau noua colectie pe www.salomon.ro sau in magazinele Salomon din Bucuresti si Brasov.

Cu mai putin de o saptamana in urma, pe 14 septembrie 2014 s-a deschis un nou magazin Salomon. Intra pe www.salomon.ro, descarca si printeaza voucher-ul, mergi cu el intre 14 si 30 septembrie in noul magazin din Baneasa Shopping City si vei avea pe loc o reducere de 50 lei pentru orice produs aflat pe stoc.

Inscrierile pentru editia a 9 a MPC Salomon continua pana pe 26 septembrie ora 24.00. Pe 19.09.2014 erau inscrisi 642 de sportivi, 111 la feminin si 531 la masculin. Lista cu cei inscrisi, actualizata, poate fi gasita aici.

The new Salomon 2014-2015 fall time colection is on. You can find famous and popular models and new collection on www.salomon.ro or Salomon stores in Bucharest and Brasov.

At the beginning of the week, on September 14, Salomon Romania opened a new store. Enter on www.salomon.ro, download and print the voucher, than go between 14 and 30 September in the new store from Baneasa Shopping City and you will get instantly a 50 lei discount for every product in stock.

Registrations for MPC Salomon continue until September 26 at 12.00 PM. Till 19.09.2014 were registred 642 athletes, 111 in women categories and 531 in men. You can find the registration list here

CarpathianMan Team


26.08.2014

Prima lista cu inscrieri la MPC Salomon 2014 este on-line /
The first registration list for MPC Salomon 2014 is on-line

Aplicatiile trimise pana in 12.08.2014 ora 13.30 au fost prelucrate, iar lista este on-line incepand de azi. Cei care au aplicat in aceasta perioada si nu se regasesc pe lista vor fi contactati telefonic in cursul zilei de vineri 29.08.2014 pentru mai multe informatii. /
The aplications sent till 12.08.2014 / 01.30PM are on-line from today, The ones who applied till 12.08.2014 and there are not in the list there will be contacted by telephone on friday 29.08.2014, for more info

CarpathianMan Team


Rolling, rolling...MPC Salomon... s-au deschis inscrierile editiei 2014 /
Rolling, rolling... MPC Salomon 2014... registrations are open 

55 de zile pentru a te inscrie la editia cu numarul noua a Maratonului Piatra Craiului - Salomon.
Poti completa aplicatia de participare on-line incepand de astazi 07.08.2014 si pana in 26 septembrie, ora 24.00./

55 days to apply for registration on the 9th edition of Marathon Piatra Craiului - Salomon.
You can complete the on-line aplication starting from today, 07.08.2014 till 26 september, 12.00PM.

 


Un adevarat manifest al spiritului liber: Sa alergi sau sa mori,
de Kilian Jornet
 
• „Sa alergi sau sa mori este jurnalul unui campion,o filosofie de viata si o lectie pentru noi toti.” (La Vanguardia)
 
Desemnat în 2014 „Adventurer of the Year” de catre cititorii revistei National Geographic, Kilian Jornet este unul dintre oamenii formidabili ai acestui secol: atlet de exceptie, a trecut unele dintre cele mai dure teste fizice din lume, a strabatut muntele Kilimanjaro mai rapid decît oricine altcineva, a doborît recordurile mondiale în cadrul fiecarei provocari întîlnite – si toate acestea cu mult înainte de a împlini 25 de ani.

În aceasta luna, Editura Polirom a publicat Sa alergi sau sa mori.Jurnalul unui campion, de Kilian Jornet, în traducere din limba catalana de Marius-Adrian Hazaparu.
 
Jurnalul sau, în care ne vorbeste despre pasiunea pentru sport, despre frumusetea peisajelor montane si despre cursele dramatice fortate pîna la epuizare, este un adevarat manifest al spiritului liber. Redefinind posibilul,Kilian Jornet forteaza în permanenta limitele, uimindu-si concurentii cu conditia fizica si abilitatile sale.
 
Kiss or kill. Sa saruti sau sa mori. Sa saruti gloria sau sa mori încercînd. Sa pierzi înseamna sa mori, sa cîstigi înseamna sa simti.” (Kilian Jornet)
 
Din cuprins:
Adrenalina numarului de concurs •Competitia nu e totul •Orasul vîntului •Între ape •Triumful simturilor •Sa alergi departe pentru a te regasi •Ai cucerit muntele numai atunci cînd ai reusit sa cobori •La ce ma gîndesc cînd ma gîndesc sa alerg?
 
Kilian Jornet este campion mondial la ultrarunning si schi-alpinism. Nascut în 1987 în Catalonia, a crescut în umbra Pirineilor spanioli. La vîrsta de cinci ani a urcat Aneto, cel mai înalt vîrf din Pirinei. Dintre numeroasele lui realizari: cvadruplu campion al circuitului Skyrunner World Series din Europa, a cîstigat de trei ori istovitoarea competitie Ultra-Trail du Mont-Blanc, iar în 2011 a cîstigat cea mai veche cursa de 100 de mile din lume, Western States Endurance Run, din Sierra Nevada (California). A stabilit recorduri de viteza pe mai multe trasee montane din întreaga lume, inclusiv în Kilimanjaro, cel mai înalt vîrf din Africa. În prezent pregateste un proiect pe termen lung care combina schi-alpinismul si alergarea si care va include atingerea unor recorduri de viteza pe cele mai înalte vîrfuri din lume, printre care Aconcagua, Denali si Everest. În 2014, în urma votului a mai bine de 75 de mii de cititori ai revistei National Geographic, a fost desemnat People’s Choice Adventurer of the Year.
 
Cartea este recomandata în România de Alerg, EcoMarathon, Diverta si CarpathianMan
 

18.11.2013

Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 si Asociatia de Ecoturism din România

va invita la conferinta:

"CarpathianMan, de la anduranta la ecoturism"

din seria:
recomandat de Ivan Patzaichin: ARGUMENTE PENTRU ECOTURISM IN ROMÂNIA

Marti, 19 noiembrie 2013, ora 19.00
la Biblioteca Nationala a Romaniei, sala Simion Mehedinti (Bd. Unirii 22)

Lucian Clinciu va prezenta initiativa CarpathianMan, un program românesc de promovare a sportului de anduranta, a grijei pentru natura si traditiile locale. CarpathianMan include patru competitii: "Postavaru Night" - cursa nocturna de schi de tura si alergare montana, „Bike 3Mountains” - concurs de mountainbiking, „ULTRA Trail Fagaras”- alergare montana si “Maratonul Piatra Craiului” - alergare montana.
Prezentareava fi încheiata cu povestiri din experienta personala, TransCarpathian Run – în care Lucian a parcurs în 27 de zile, 1200 de Km pe munti în alergare, cu schiurile de tura si cu rolele, acoperind peste 25 000 metri diferenta de nivel.
Aceasta prezentare încheie seria de toamna a programului de conferinte practice "Recomandat de Ivan Patzaichin: ARGUMENTE PENTRU ECOTURISM ÎN ROMÂNIA". Acest program urmareste cresterea interesului pentru ecoturism, ca oportunitate de diferentiere a României pe piata turismului european si mondial. Programul se adreseaza oricui doreste sa-si planifice o vacanta, dar si specialistilor care activeaza în turism, studentilor în geografie si economia turismului, cercetatorilor în domeniu, media de specialitate, publicului larg interesat.

RSVP: DC Communication, Cristina Ciucur, [email protected], tel. 0213123835, fax 021313803515.10.2013

Povestile MPC 2013.../
The MPC 2013 stories...

Dragi prieteni,
de la bun început am considerat ca, "MPC-ul este un motiv de bucurie", acest gând a fost si ultima picatura pe 3 octombrie, momentul când s-a luat hotarârea de a amâna cursa pentru o data de 2 noiembrie, la fel de incerta din punct de vedere al vremii.
Au fost doua luni nebune...dupa amânare, lucrurile s-au bulversat total... a fost foarte multa agitatie, fiecare din noi vroiam sa avem raspunsuri cât mai rapide la probleme care credeam ca sunt de capatâi... gândurile ca si actiunile s-au perindat cu repeziciune de atunci... si iata-ne ajunsi la Zarnesti în dimineata startului...
...a fost o zi încântatoare, cineva spunea ca "a fost o zi pe masura sufletelor celor prezenti în Piatra Craiului pe 2 noiembrie"!
An de an, voi sunteti cei care "scrieti" povestea Maratonului Piatra Craiului, fie ca sunteti participanti, voluntari, sustinatori, fotografi sau suntem în echipa de organizare. Indiferent de data de desfasurare, noi toti ne bucuram împreuna de o zi unica, ziua MPC.
Am participat, am gustat, acum a sosit timpul sa împartasim si altora trairile noastre, este timpul sa pornim "Caruselul povestilor de la MPC Salomon 2013!"
Daca ai fost acolo, în Piatra Craiului, cu fapta sau doar cu gândul, asteptam un mesaj (scris, foto sau video) din partea ta. Începând din 15 noiembrie, blogul de feed-back: "MPC - povesti la gura sobei" va fi rezervat pentru o zi fiecarei povesti trimise de voi.
Prietenii nostri de la Salomon, Orasul Zarnesti, Delaco, Snowline si Sponser Sport Food vor fi alaturi de noi, oferind 5 premii pentru 5 din povestile publicate. Premiile vor fi trase la sorti la final...

Georgiana Sfârlea deschide jocul din acest an...15.11.2013 

Cum a fost la Maraton Piatra Craiului 2013...

Ce frumos! Ce experienta! Mai vreau! E refrenul pe care-l tot aud în minte de sâmbata încoace, si cred ca o sa-l aud zile bune de-acum încolo. Îl voi auzi sigur si dupa ce le va trece muschilor supararea dureroasa... continuarea aici (multimedia/articole)


Dear friends,
From the very beginning I thought, "MPC is a reason for joy", this thought was also the last straw on October 3 when it was decided to postpone the race for a November 2, uncertain date in terms of weather.
The last two months have been crazy... after delay, things were unclear for everybody... was very much agitation, each of us wanted to have quick answers to there problems... thoughts and actions that have succeeded rapidly since than ... and here we are in the start morning in Zarnesti...
It was a lovely day... someone said that "it was a day that measure the souls of the people present in Piatra Craiului on November 2 " !
Every year, you are the ones who " write " the story of Marathon Piatra Craiului, whether you're participants, volunteers, supporters, photographers or are in the organizing team. Regardless the time of deployment, we all enjoy together an unique day, the MPC Day.
We participated, we tasted, now it's time to share our experiences to others, it is time to start "The stories carousel of MPC Salomon 2013!"
If you were there, in Piatra Craiului, send us a message ( written, photo or video). Starting from 15 November, each story will have a day reserved on MPC feedback blog, "MPC - fire side stories".
Our friends from Salomon, Zarnesti city, Delaco, Snowline and Sponser Sport Food will be with us, offering 5 prizes for 5 of the published stories. Prizes will be raffled off at the end ...

Georgiana Sfârlea open the game this year ... 15/11/2013

How was the Piatra Craiului Marathon 2013 ...
How beautiful! What an experience ! I want ! It's the chorus that we all hear in mind since Saturday , and I think a good day to hear it from now on . Sure I'll hear after that will move muscles painful grief ... continued here ( multimedia / articles )


09.11.2013

Rezultatele MPC Salomon 2013 sunt on-line...

Dragi prieteni, iata-i inca o data pe castigatorii celor 12 categorii si un link catre rezultatele complete ale editiei cu numarul opt /
Dear friends, here there are the winners of the 12 categories and a link to complete results of the eight edition of MPC Salomon:

OPEN Feminin / women
1. Gainariu Iulia, Zarnesti - 04:35:38
2. Mica Ioana, Cluj Napoca - 05:27:57
3. Dobre Alexandra, Zarnesti - 05:35:41

OPEN Masculin / men
1. Bostan Adrian, Bucuresti - 03:54:41
2. Manea Silviu, Zarnesti - 03:56:15
3. Balan Silviu, Sacele - 03:59:42

Feminin 18-29 / women
1. Gainariu Iulia, Zarnesti - 04:35:38
2. Dobre Alexandra, Zarnesti - 05:35:41
3. Itu Rose-Marie, Zarnesti - 06:15:54

Feminin 30-39 / women
1. Mica Ioana, Cluj Napoca - 05:27:57
2. Bajenaru Raluca Michaela - 05:53:41
3. David Cornelia - 06:02:52

Feminin 40-49 / women
1. Marin Daniela, Brasov - 05:36:17
2. Dan Andreea, Zarnesti - 06:07:03
3. Ciulei Ioana, Brasov - 06:31:05

Masculin 18-29 / men
1. Bostan Adrian, Bucuresti - 03:54:41
2. Balan Silviu, Sacele - 03:59:42
3. Vlad Florin Danut, Bucuresti - 04:04:47

Masculin 30-39 / men
1. Manea Silviu, Zarnesti - 03:56:15
2. Galiteanu Ionut, Zarnesti - 04:02:38
3. Munteanu Florin, Bucuresti - 04:12:17

Masculin 40-49 / men
1. Neagoe Ion, Brasov - 04:20:12
2. Sarosi Iosif, Santamaria Orlea - 04:45:09
3. Blajiu Gheorghe, Rasnov - 04:56:21

Masculin 50-59 / men
1. Sangeorzan Lazar, Oradea - 05:16:42
2. Ghitoc Liviu, Brasov - 05:52:24
3. Mocanu Alexe, Bucuresti - 06:02:39

Masculin 60-69 / men
1. Moraru Gheorghe, Brasov - 06:11:41
2. Dinu Gheorghe, Brasov - 06:30:41
3. Curcan Costica, Brasov - 06:43:55

Masculin 70+ / men
1. Chiurlea Cristian, Bucuresti - 08:11:01

Categoria Speciala / special category
1. Suciu Ladislau, Uricani - 04:27:47
2. Dumitrescu Andrei, Brasov - 04:30:23
3. Jinga Nicusor, Zarnesti - 04:34:30
01.11.2013

Cateva ore pana la start...

Mai putin de o zi pana la startul editiei 2013 a Maratonului Piatra Craiului Salomon. Peste 680 de sportivi si-au anuntat participarea. Traseul se prezinta in stare buna, zapada s-a topit in totalitate. Ziua este mai scurta cu aproape o ora, iar pentru cei care inca nu au aflat, startul se va da la ora 8.00.
Noi, Zarnestiul si Piatra Craiului va asteptam cu inima deschisa. Sa ne bucuram impreuna de inca o zi din viata...

CarpathianMan


30.10.2013

Program MPC Salomon 2013.../
Programm of MPC Salomon 2013

Dragi prieteni,
avand in vedere ca s-a trecut la ora oficiala de iarna si ca ziua lumina este cu cel putin o ora mai scurta, iata cateva lucruri despre programul de desfasurare:

Validare si ridicarea pachetului de start... se face in foaierul Casei de Cultura, astfel:
- vineri 01.11.2013 intre orele 17.00 - 20.00 (in caz de nevoie vom prelungi programul)
- sambata 02.11.2013 intre orele 06.00 - 07.00
Avand in vedere ca validarea necesita cateva minute pentru fiecare persoana si ca la start se anunta a fi aproximativ 600 de pesoane va sfatuim sa veniti din timp, adica de vineri.

Briefing...
... un briefing va avea loc vineri 01.11.2013, ora 20.00 la Casa de Cultura Zarnesti. Deasemenea inainte de start se vor comunica eventualele noutati.

Sambata 02.11.2013... Centru Zarnesti (zona CEC)
... ora 07.30 - deschiderea zonei de start
... ora 07.50 - prezentarea castigatorilor MPC Salomon 2012
... ora 08.00 - STARTUL MPC Salomon 2013
... intre orele 12.45 si 18.30 - sosiri maraton

MPC Junior...
... va avea loc sambata 02.11.2013, incepand cu ora 16.00 in zona start/sosire a maratonului.
... inscrierile se fac la fata locului (cortul info) incepand cu ora 15.00.
... premierea MPC Junior se va face in acelasi loc in jurul orei 16.45.

Pasta party...
... va avea loc sambata 02.11.2013 incepand cu ora 16.30 la Sala de sport a Liceului Teoretic Zarnesti.
... doar posesorii tichetelor speciale vor avea acces la pasta party. Fiti siguri ca aveti aceste tichete cu voi!

Spectacol, prezentari... Casa de Cultura, incepand cu ora 18.00
Invitati speciali, Teo Vlad si Aurel Salasan, respectiv Toma Coconea, ne impartasesc experientele traite in doua din cele mai mari provocari din 2013: cucerirea optmiarului Nanga Parbat in premiera romaneasca pe ruta Schell, respectiv incheierea cu succes a unei noi editii Red Bull X-Alps.

Festivitatea de premiere... Casa de Cultura, incepand cu ora 19.30
Sa ne vedem cu bine pe 2 noiembrie!

Dear friends,
here are some things about the new program of the event :

Check in and pick up of start package ... is in the foyer of Culture House, as follows:
- Friday, 01.11.2013 between 05.00PM - 08.00PM (if will be necessary will extend the program)
- Saturday, 02.11.2013 between 06.00 AM and 07.00 AM
Since the process require several minutes per person and we are expecting approximately 600 racers, we advise you to come from Friday evening

Briefing ...
... a briefing will be held Friday, 01.11.2013, 8.00 PM at the Culture House. Before the start will communicate any updates.

Saturday 02.11.2013 ... Zarnesti Center (CEC Bank area)
... 07.30 AM - opening of the start area
..
. 07.50 AM - presentation of the Salomon MPC 2012 winners
... 08.00 AM - START MPC Salomon 2013
... between the hours of 12.45 AM and 06.30 PM - arrivals

MPC Junior ...
... will take place on Saturday 02.11.2013 , starting from 04:00 PM (marathon start/finish area).
... registrations ther will be made on site (Info tent) starting from 03.00 PM.
... MPC Junior awards ceremony will be held in the same place around 04.45 PM.

Pasta Party ...
... will take place on Saturday 02.11.2013, starting from 04.30 PM at Teoretic High School Sports Hall.
... only special ticket holders will have access to the pasta party. Make sure that you have these tickets with you!

Show presentations ... Culture House , starting at 18.00
Special guests, Teo Vlad and Aurel Salasan,
respectively Toma Coconea share their experiences lived in two of the biggest challenges in 2013: a Romanian premiere, the succesful ascent of Nanga Parbat, on Schell route, and the successful conclusion of a new edition of the Red Bull X-Alps .

Award Ceremony ... Culture House starting from 19.30

See you on 2 of November!
CarpathianMan

14.10.2013

MPC Salomon 2013...confirmare, retragere, inscrieri noi!/
MPC Salomon 2013...confirmation, withdraw, new entries!

Dragi prieteni,
dupa cum stiti, noua data de desfasurare a editiei 2013 este sambata 2 noiembrie.
Intre 15 si 25 octombrie va rugam sa confirmati inscrierea sau retragerea din cursa. Pentru cei care isi regasesc numele in lista de participanti din 05.10.2013 (afisata pe site) exista un formular simplificat, in care se completeaza: numele, prenumele, CNP-ul si numarul de telefon.
Tot in aceiasi perioada exista posibilitatea de noi inscrieri. Cei care din diverse motive nu au reusit sa completeze o aplicatie de participare la MPC Salomon 2013 o pot face acum completand formularul standard.
Mai multe informatii gasiti... aici

Dear friends,
as you know, the new race date for 2013 edition is Saturday, 2 of November.
Between 15 and 25 October we ask you to confirm your registration or withdraw from the race. For those who found their names in the 05.10.2013 registration list (displayed on website) is available a simplified form: surname, first name, social security number and telephone number.
In the same period of time, there is also the possibility of new entries. The standard form it will be available for those who for various reasons were unable to complete it till now.

You can find more...here

CarpathianManMPC Salomon 2013 se amana!
MPC Salomon 2013 will be delayed!

Dragi prieteni,
echipa de organizare a decis amanarea editiei 2013 a MPC Salomon pentru SAMBATA 2 NOIEMBRIE 2013, ora 8.00.
Starea vremii si a traseului sunt dificile si reprezinta factori care ar putea sa puna in pericol siguranta noastra a tuturor. Stratul de zapada masoara intre 15 cm in satul Magura si 35 cm pe coborarea din Valea Urzicii si astazi a nins in continuare, temperatura scazuta iar vizibilitatea este foarte mica. Zapada grea si faptul ca frunzele nu au cazut inca a provocat multiple caderi de copaci si crengi pe traseu. Dupa o atenta analiza cu toti cei implicati si lasand la o parte patimile si frustrarile am luat decizia de a amana cursa.
Multumim si speram sa intelegeti motivele care au dus la aceasta decizie, care si asa este destul de grea!

Revenim cu noutati cat de curand!

Dear friends,
the organizing team decided to postpone the 2013 edition of MPC Salomon for Saturday 2 November 2013, at 8.00 AM.
The weather and route are difficult and represent factors that might endanger our safety.

Snow measure between 15 cm in Magura village and 35 cm Urzicii Valley and today continued to snow, l
ow temperature and poor visibility on the alpine area. Heavy snow and leaves that have not fallen caused multiple brakes of branches and trees on the trail. After a careful analysis of all aspects and leaving aside the passions and frustrations we decided to postpone the race.
Thank you
and we hope you understand the reasons for this decision, which is quite heavy so!


We'll be back with updates soon!


03.10.2013 / 08.00AM

Echipament obligatoriu...necesar!!!
Required ... mandatory equipment!!!

In atentia tuturor celor care sunt inregistrati la MPC Salomon 2013.
Avand in vedere conditiile meteo de azi
(zapada pe 60% din traseu si temperaturi scazute) si prognoza meteo pentru ziua cursei, paragraful echipament obligatoriu din regulament se modifica astfel:

Echipament obligatoriu

...bidon 0,5l +minim 0,5l lichid la start; alimente (minim doua batoane saugeluri la start); rucsac sau borseta; unpantalon lung SI UN SUPRAPANTALON, un tricou cu mâneca lunga SI O HAINA GROASA(PUFOAICA SAU POLARTEC);o haina de ploaie; sapca sau caciula, MANUSI GROASE, O PERECHE DE CIORAPI GROSI, PANTOFI DE ALERGARE CU TALPA PROFILATA; harta si numar (ultimele doua le veti aveaîn pachetul de start).
...tine-ti cont ca este o competitie ce se desfasoara în zona montana sivremea se poate schimba foarte rapid!

Echipament recomandat
...
...bete, gheare de pisica, telefon, fluier, folie supravietuire, o mica trusa de prim ajutor.

Cei care vin la start fara echipamentul obligatoriu de mai sus nu vor fi acceptati in cursa!!

Attention all those who are registered at MPC Salomon 2013.
Because the weather condition from today (snow on 60% of the route and low temperatures) and the weather forecast for race day, the mandatory equipment section of the Regulation is amended as follows:


Mandatory equipment ...
bottle 0,5 l + Low ... 0,5 l liquid at home, food (minimum two bars saugeluri at home) backpack or fanny pack, long sleave trausers AND A  PAIR OF RAIN TRAUSERS, a shirt with long sleeves AND A THICK COAT (DOWN JACKET OR POLARTEC), a raincoat, A WINTER CAP  or hat, WINTER GLOVES, A PAIR OF THICK SOCKS,
RUNNING SHOES WITH FLANGE; map and number (last two aveaîn package you will start).
Keep your mind ... it is a competition that takes place in the mountains and the weather can be very bad!

Recommended Equipment ...
... sticks, cat claws, phone, whistle, survival wrap, a small first aid kit.

Those who will come to the start area without above required equipment will not be accepted in the race!

CarpathianMan


16.08.2013

"Fiti bine veniti in Piatra Craiului!"
"Welcome in Piatra Craiului!"

Luni 19 august, ora 01.00 se vor deschide inscrierile pentru editia 2013 a Maratonului Piatra Craiului. 40 de zile pentru a va putea inscrie la cea de a opta "Hora a Craiului".
Monday, 19 August, at 01.00 AM there will open the registrations for the 2013 Piatra Craiului Marathon. 40 days to apply for the eighth "Tour of Piatra Craiului".

CarpathianMan


09.10.2012

"Hoinariii" la MPC 2012

Sunt convins ca foarte multi dintre noi au trait in avans anumite momente, dar inca nu am auzit ca cineva sa fi scris in avans un blog despre participarea la un maraton. Iata Alex Fodor - unul dintre cei trei Hoinari a facut-o. Cele doua povesti, una imaginara si cealalta reala vor deschide seria de povesti MPC din acest an! Multumesc celor trei Hoinari: Ana, Elena si Alex, fara povestile lor, fara pasiunea, fair play-ul si spiritul lor viu, Maratonul Piatra Craiului nu ar fi la fel!

MPC 2012
de Alex Fodor, candva in septembrie 2012

De mult am vrut sa fac asta :).....

La Zarnesti am ajuns destul de tarziu in noapte. Drumul a fost lung - toamna si-a facut deja simtita prezenta. Ana are deja 2 luni - e deja o "domnisoara" .
De MPC ma leaga o gramada de amintitri. Doar frumoase. Inceputul. Totul.
Ca si anul trecut, am venit aici sa fac un concurs bun.Saptamana de antrenament la 2000m din Austria sper sa aiba un cuvant de spus. As minti daca as zice ca nu am emotii...
O lumina mohorata si o burnita marunta ma intampina dimineata. Sunt momente cand "e nevoie" de vreme proasta. Speram sa ploua. Marlaneste, nesportiv, dar speram sa ploua.
Pe ploaie calcarul alunecos acoperit cu noroi e o adevarata "placere". Imi prinde bine orice truc care reduce viteza traseului. Imi prinde bine absolut orice il face mai tehnic.
Ritualul sfant al pregatirii inainte de start. Aici voi merge fara bete, cu bidonul Sponser intr-o mana. Manecutele de bicicleta, incalzitoarele de picioare, tricoul de bicicleta, manusile si buff-ul. Echipamentul il pastrez minimal.

Si aici o sa reincerc din nou sa alerg cu MP3-ul... imaginati-va mai departe aici...


MPC - back to roots
de Alex Fodor, 07.10.2012

MPC... Normal povestea era deja spusa inainte de cursa propriu-zisa (http://www.hoinarii.blogspot.de/2012/09/mpc-2012.html) , dar realitatea a fost cu totul alta.
MPC 2012 a fost aproape mistic. MPC-ul in sine este un concurs aparte, un eveniment de care ma leaga amintiri deosebite. Si an de an MPC-ul pentru mine a venit cu surprize.
Avea sa nu fie cursa "mainstream" pe care am preconizat-o. MPC 2012 a insemnat enorm pentru mine. Nu neaparat din prisma rezultatului (excelent) pe care l-am obtinut.

A fost intr-adevar un "back to the roots". S-a asemanat destul de mult cu cursa din 2011: odata dat startul s-a ridicat un val si a fost doar bucurie si placere pura.

MPC 2012 mi-a amintit ca fac ceea ce fac de placere si nu fiindca trebuie. E alegerea si bucuria mea sa alerg prin munti atunci cand o fac - nu o obligatie si o datorie. Si trebuie sa ma bucur de fiecare moment.
MPC 2012 m-a reinvatat sa zambesc. Sa zambesc multimii de suporteri care m-au incurajat de-a lungul intregii curse. Sa zambesc fotografiilor pasionati. Sa zambesc turistilor de pe marginea drumului pe care 7 editii de MPC i-au modelat si care acuma ii incurajau sincer pe toti alergatorii.

Sa zambesc si sa multumesc voluntarilor din fiecare punct de control, sa schimb cate o vorba cu oamenii de pe margine care ma incurajau : "Hai Alex!", "Hai Suca!".
MPC 2012 m-a reinvatat inainte de toate sa nu mai urasc. M-a reinvatat ca aici nu e un razboi. Ca ceilalti 500 de participanti nu sunt dusmanii mei. Nu sunt niste inamici pe care trebuie sa-i elimin. Ei sunt prietenii mei alaturi de care alerg si ma bucur. Si acesta e cel mai mare castig cu care am ramas dupa acest MPC.
MPC mi-a reamintit ca muntele e frumos, ca nu e numai o pista de alergare. M-a re-invatat sa ma bucur ca am sansa sa alerg aici in Piatra alaturi de prietenii mei.
... continuarea pe blogul personal al Hoinariiilor!

Au sosit si rezultatele provizorii, daca aveti completari de facut va rugam sa-ne scrieti pe [email protected]. Multumim! Pentru a le vizualiza accesati butonul clasamente.

CarpathianMan


08.10.2012

Primii trei ... la MPC Salomon 2012

Ziua cursei a fost splendida, pe masura sufletului participantilor la MPC Salomon, fie ei sportivi, voluntari, sustinatori, spectatori sau membrii ai staff-ului de organizare. Multumim tuturor pentru pasiunea si placerea responsabila de care ati dat dovada sambata!
Iata podiumurile la cele 11 categorii din cadrul Maratonului Piatra Craiului Salomon 2012:

The top three ... for MPC Salomon 2012

Race day was splendid, like the soul of MPC Salomon participants, whether they are athletes, volunteers, supporters, spectators or members of organizing staff. Thank you all for your passion and responsible pleasure you proved Saturday!
Here are the podiums of the 11 categories of Marathon Piatra Craiului Salomon 2012:

OPEN Feminin / Women

1.  Dogaru Paula - Buzau    5:12:28 
2.  Tanase Gianina Ramona - Timisoara    5:15:54
3.  Luchian Oana-Alina - Barlad    5:23:30                   

OPEN Masculin / Men

1.  Palici Viorel - Magura, Moieciu    3:51:51   
2.  Balanescu Ciprian - Timisoara    4:02:45   
3.  Vlad Florin-Danut - Valea Dragului    4:03:35            

Feminin 18-29 / Women

1.  Dogaru Paula - Buzau    5:12:28
2.  Luchian Oana Alina - Barlad    5:23:30
3.  Gainariu Iulia - Zarnesti    5:36:09        

Feminin 30-40 / Women 

1.  Tanase Gianina Ramona - Timisoara    5:15:54
2.  David Cornelia Gabriela - Bucuresti    6:08:38
3.  Bajenaru Raluca-Michaela - Bucuresti    6:23:05               

Feminin 41+ / Women 

1.  Marin Daniela - Brasov    5:31:52
2.  Dan Andreea    Zarnesti    5:54:23  
3. Simionescu Madalina - Bucuresti    6:27:13                 

 Masculin 18-29 / Men 

1.  Palici Viorel - Magura, Moieciu    3:51:51
2.  Balanescu Ciprian - Timisoara    4:02:45 
3.  Vlad Florin-Danut - Valea Dragului    4:03:35                

Masculin 30-40 / Men 

1.  Constantin Marian Cosmin - Zarnesti / Limassol    4:04:26
2.  Balan Marcel - Prundu Bargaului    4:06:10
3.  Tanase Alin Flavius - Timisoara    4:11:46               

Masculin 41-50 / Men

1.  Neagoe Ion Nusu - Brasov    4:11:23
2.  Blajiu Gheorghe - Râsnov    4:46:57
3.  Marc Daniel - Tg. Mures    4:57:07               

Masculin 51-60 / Men

1.  Mosonyi Gyorgy - Cluj Napoca    5:31:41
2.  Mocanu Alexe - Bucuresti    6:04:55
3.  Bogya Zoltan - Cluj Napoca    6:44:11               

Masculin 61+ / Men

1.  Moraru Gheorghe - Brasov    6:44:45
2.  Turcu Stan - Bucuresti    7:03:23
3.  Buburuz Simion - Brasov    8:02:31         

 Speciala / Special (membrii Salvamont, Jandarmerie, ISU, Politie)  

1.  Rotariu Iulian - Botosani    4:52:18  
2.  Tanase Ovidiu - Sibiu    5:09:59
3.  Boaru Ioan Mihai - Sibiu    5:48:08

Revenim in cursul zilei de azi cu rezultatele complete provizorii. 
Will come back later today with complete provisional results.

CarpathianMan Team


27.08.2012

Ultimii metrii pentru a te inscrie...la MPC Salomon 2012

Editia a VII a se apropie cu pasi repezi, doua zile pentru a te inscrie (30.09.2012, ora 24.00) si trei zile pentru a confirma participarea prin plata taxei (01.10.2012, ora 24.00). Dupa aceasta data aplicatiile care nu au fost confirmate prin plata vor fi anulate automat. Cei care nu au posibilitatea sa faca plata pana atunci dar, confirma prezenta la start printr-un email la ([email protected]) sau telefonic la 0722-553121 vor fi pastrati pe lista de inscriere.

Cele 400 de tricouri tehnice oficiale vor fi acordate primilor 400 de participanti care au confirmat participarea prin plata taxei de inscriere. Toti ceilalti inscrisi vor beneficia de tricoul oficial de bumbac.

Pentru a nu bloca liniile telefonice si a ne oferi posibilitatea de a pune totul la punct, va rugam sa va informati din timp, sa revedeti conditiile de participare, regulamentul oficial si toate informatiile referitoare la cursa.
Pana atunci ramaneti sanatosi si antrenati!

Last meters for registration on MPC Salomon 2012

The seventh edition of MPC Salomon is approaching very fast, two more days to register (09.30.2012, 24:00) and three days to confirm your participation by paying the entrance fee (01.10.2012, 24:00). After this date, applications which have not been confirmed by payment will be canceled automatically. Those who are unable to make the payment till then but, confirm their presence at start through email ([email protected]) or call +40722-553121 will be kept on the registration list.

The 400 official technical T-shirts will be reserved for the first 400 participants who have confirmed their participation by paying the registration fee. All other registered competitors will receive the official cotton T-shirt.

In order not to block phone lines and give us the opportunity to put everything in place, please review the conditions of participation, the official rules and all information relating to race.
Until then, stay healthy and trained!

Thank you,
CarpathianMan 


07.08.2012

MPC Salomon 2012

9mic.jpg

Editia a VII a Maratonului Piatra Craiului Salomon va avea loc ca de obicei in prima sambata a lui octombrie, deci va asteptam la Zarnesti pe 6 octombrie 2012 pentru a “incinge o noua Hora in jurul Craiului”!
Aplicatia de inscriere on-line si informatii vor fi disponibile incepand cu 10.08.2012 pe www.carpathianman.ro si pe blogul personal http://maratonpiatracraiului.blogspot.com/

The seventh edition of Marathon Piatra Craiului Salomon will be held like always in the first Saturday of October, than you are welcome to “run a new Hora around Piatra Craiului Mountains”, on 6 October 2012!
The on-line application for registration and info there will be available from 10.08.2012 on www.carpathianman.ro and on personal blog http://maratonpiatracraiului.blogspot.com/


home   stiri   evenimente   proiecte   multimedia   shop   ghid   contact   parteneri