logo

 
schi alpinism

Postavaru Night
Poiana Brasov, BV
Detalii
mountain bike

Bike 4Mountains
Cheile Gradistei Fundata, BV / Leresti, AG / Stoenesti, AG
Detalii
alergare montana

ULTRA Trail Fagaras
Avrig, SB
Detalii
alergare montana
30.09-01.10.2023
Maraton Piatra Craiului
Zarnesti, BV, Romania
Detalii
28.09.2021
 
Noi ne întoarcem sâmbata în Crai! 
 
Sunt 16 ani de când prima sâmbata din octombrie ne-o petrecem în Piatra Craiului, ani de gânduri, eforturi si drumuri deschise, de bucurie si tristete, dar mai ales, ani cu amintiri adânc întiparite. În tot acest rastimp am descoperit ca mersul pe munte, sub orice forma: explorare la pas, alpinism, în alergare, pe schiuri, cu bicicleta sau cu parapanta, este precum libertatea, trebuie exersat zilnic, cu pasiune dar cu atentia treaza!
 
Noi ne intoarcem sâmbata în Crai, sa fim cu ei... cu Eniko si Eduard... si cu noi însine, purtând un gând bun pentru voi toti, cei care iubiti natura si senzatia fragila de libertate pe care ne-o ofera...
 
Ne vedem lânga cabana Gura Râului, sâmbata, 02.10.2021, ora 8.00, cu respectarea masurilor sanitare impuse de vremuri. Plecam între 8.00-8.30, în grupuri mici sau individual, pe traseul clasic de MPC sau prin Plaiul Foii. Duminica 03.10.2021, cu începere de la ora 12.00 se tine o slujba de pomenire pentru Eniko si Eduard, la Biserica Sfintii Împarati Constantin si Elena (biserica de pe deal), Zarnesti-Blocuri.09.08.2019 

UTF 2019 se anuleaza!

Dupa patru editii desfasurate si la 7 ani de la momentul startului am ales sa anulam editia din 2019. Decizia are la baza factori diversi, dar mai ales motive personale. Este o decizie grea pentru noi!
Stim ca era un eveniment asteptat cu nerabdare, 
ca se tine o data la doi ani, ca foarte multi v-ati programat lucruri legate de UTF cu mult inainte, dar speram ca veti intelege alegerea noastra si cei care isi doresc cu adevarat, vor fi alaturi de noi oricand! 

Cand vom definitiva un program viitor va vom face cunoscut acest lucru. Pana atunci va dorim sa aveti parte de cat mai multe momente frumoase!

CarpathianMan Team


28.03.2019

Postavaru Night se muta in Piatra Craiului!

 
Dragi prieteni ai "Postavaru Night",
celor care participati, care va gânditi la noi si ne sustineti, va multumim pentru toti acesti ani petrecuti împreuna! Faptul ca astazi masivul Postavaru este animat zi si noapte de zecile de schiori de tura, alergatori si montaniarzi se datoreaza si „facliilor Postavaru Night".

Din motive independente de dorinta noastra, editia din acest an nu va mai avea loc în Poiana Brasov! Pâna când "bratele" celor de la Primaria Brasov se vor deschide din nou, ca la primele 11 editii, "Postavaru Night" va hoinari prin tara. Pentru moment ne vom opri în Piatra Craiului, la Zarnesti, unde gazde ne vor fi prietenii nostri de la Parcul National Piatra Craiului si Cabana Curmatura!


04.06.2018

Bike 4Mountains 2018 s-a amanat pentru 05-08 Iulie. / 
Bike 4Mountains 2018 was postponed for 05-08 July

Dragi prieteni,
Prognoza meteo  pentru acest sfarsit de saptamana, dedicat Bike 4Mountains este din nou potrivnica. Vremea foarte ploioasa, riscul crescut de furtuna cu descarcari electrice pentru toate cele patru zile, faptul ca mare parte din traseele etapelor 1, 2 si 4 sunt in gol alpin si chiar la altitudini peste 2000m, ne-au pus in situatia 
de a amana cursa pentru perioada 05-08 iulie 2018. 
 
Daca sunteti asa cum credem noi, (dovada faptul ca ati revenit sau vreti sa incercati experienta 4Munti), si cum marea majoritate dintre voi stiu, Bike 4Mountains este un moment de bucurie, de explorare pe bicicleta a celor 4 munti, Iezer-Papusa, Leaota, Piatra Craiului si Bucegi, suntem convinsi ca veti intelege motivele acestei hotarari. Reprogramarea implica si pentru noi, modificari, multa rabdare si noi eforturi, pe care stim sigur ca le vom face! 

Dear friends,
the weather forecast for this weekend, dedicated to Bike 4Mountains is again hostile. Considering the very rainy weather, the increased risk of the thunder storm for all four days, the fact that most of the routes of 1, 2 and 4th stages are in alpine area and even at altitudes above 2000m, we decided to postpone the race for the period 05 to 08 July 2018.
 
If you are as we believe, (proof that you have returned or want you to try 4Mountains experience despite the challenge) and as the majority of you knows, Bike 4Mountains is a moment of joy, exploring by bike the 4 South Carpathian mountains, Iezer-Papusa, Leaota, Bucegi and Piatra Craiului, we are convinced that you will understand the reasons for this decision. Reprogramming implies also for us, changes, a lot of patience and new efforts. A thing is sure, that we will do it!
 
Tendinte vreme / weather trend

Iezer  Papusa:

https://www.mountain-forecast.com/peaks/Moldoveanu/forecasts/2545
https://www.meteoblue.com/ro/vreme/prognoza/multimodel/iezer_rom%C3%A2nia_8062737?fcstlength=168 
http://www.yr.no/place/Romania/Arges/Iezer/long.html
https://freemeteo.ro/vremea/muntii-iezer/7-zile/afisare/?gid=675717&language=romanian&country=romania

Muntii Leaota:

https://www.meteoblue.com/ro/vreme/prognoza/multimodel/leaota_rom%C3%A2nia_674939?fcstlength=168
https://www.yr.no/place/Romania/D%C3%A2mbovita/Leaota/long.html
http://freemeteo.ro/vremea/leaota/7-zile/afisare/?gid=674939&language=romanian&country=romania 

Muntii Piatra Craiului:

https://www.mountain-forecast.com/peaks/Piatra-Craiului/forecasts/2244
https://www.meteoblue.com/en/weather/forecast/multimodel/piatra-craiului_romania_670901?fcstlength=168 
https://www.yr.no/place/Romania/Other/Piatra_Craiului~670901/long.html
https://freemeteo.ro/vremea/piatra-craiului/7-zile/afisare/?gid=670901&language=romanian&country=romania

Muntii Bucegi:

https://www.mountain-forecast.com/peaks/Costila/forecasts/2498
https://www.meteoblue.com/ro/vreme/prognoza/multimodel/mun%C5%A3ii-bucegi_rom%C3%A2nia_683598?fcstlength=168
https://www.yr.no/place/Romania/Other/Mun%C5%A3ii_Bucegi/long.html
https://freemeteo.ro/vremea/muntii-bucegi/7-zile/afisare/?gid=683598&language=romanian&country=romania
http://vremea.ido.ro/Vf-Omu.htm08.03.2017

Postavaru Night 2017 - info 1 

La multi ani doamnelor si domnisoarelor! Sanatate, putere si numai ganduri bune, tuturor celor care ne fac viata mai frumoasa!

Perioada care a trecut a fost foarte incarcata, asa ca acum incepem sa lucram pentru a 11 editie a Postavaru Night. Dupa cum ati vazut, am fixat ca perioada de desfasurare, sfarsitul lunii martie 2017, astfel:

25.03.2017 - este ziua, mai bine zis noaptea rezervata cursei de schi alpinism si alergare montana - "POSTAVARU NIGHT". Inscrierile se vor face on-line pe www.carpathianman.ro si ve-ti avea la dispozitie 11 zile pentru a va inscrie, incepand cu 11.03.2017, ora 00.00. 

26.03.2017 - va asteptam pe partia Kanzel pentru a doua editie a sprintului de schi alpinism - "POSTAVARU SPRINT". Inscrierile se fac la fata locului, intre orele 9.30 si 10.30! Start calificari la ora 11.00! /

Happy anniversary dear ladies! Health, strength and only good thoughts to all those who make our life more beautiful!

We've been very busy on the last month, so now we start working for the 11th edition of Postavaru Night. As you saw, we set the time for the race at the end of March 2017 as follows:

25.03.2017 - the day, or rather night reserved for ski mountaineering and mountain running race - "POSTAVARU NIGHT". You can register on-line at www.carpathianman.ro. 11 days to sign, starting from 11.03.2017 / 00.00AM.

26.03.2017 - we are waiting for you on Kanzel ski slope for the second edition of the ski mountaineering sprint race - "POSTAVARU SPRINT". Registrations onsite, between 9.30 and 10.30! Start qualifying at 11.00! 

CarpathianMan TeamMPC-ul si facebook-ul... adaptare septembrie 2016 /
MPC and facebook ... adaptation september 2016

De cand cu facebook-ul... spatiul asta a cam prins panze de paianjen!  Ce mai incolo si incoace... ne-am mutat acolo... https://www.facebook.com/MaratonPiatraCraiului/ , dar nu de tot, ne mai intoarcem din cand in cand sa agitam praful!

Since the facebook appeared ... we are using this space rarely! More or less ... we moved there https://www.facebook.com/MaratonPiatraCraiului/, but not for all, we come back from time to time to stir the dust! 

CarpathianMan Team 12.05.2016

Bike 4Mountains 2016 is ON...

 

 

 

... viata este ca o "traista incarcata cu momente", pline de culoare sau in alb si negru, surprinzatoare sau asteptate, placute sau nu, pe unele le stergi imediat din memorie, de altele nu ai vrea sa te mai desparti!
Ei, un astfel de moment de neuitat, este si Bike 4Mountains, indiferent de editie, cei care l-au trait, si-l aduc aminte negresit! 
Cursa din 2016 este doar la un pas. Daca nu o simti participand, cum ai vrea sa ti-o aduci aminte? /

... life is like a "little bag of moments", colorful or black and white, surprising or expected, pleasant or not, some of them you want quickly erase from memory, some others, you do not want to break up! Well, such an unforgettable moment is the Bike 4Mountains! Regardless of the edition, those who have lived, it surely remembers. 
The 2016 race is here already. How do you want to remember it, if you are not participating?

www.carpathianman.ro 


24.03.2016

Ultima actualizare a traseelor Postavaru Night 2016 

Avand in vedere ultimele evolutii ale stratului de zapada si eforturile care se fac de catre prietenii nostrii de la Administratia Domeniului Schiabil Poiana Brasov, iata ultimul up-date al traseelor pentru editia 2016 a Postavaru Night. 

Alergare montana:  traseu clasic, start la Club Rossignol, Drumul Rosu, statia inferioara Telescaun Ruia, Poiana Ruia prin stanga lacului, Express, Doamnele, Kanzel si sosirea la Cabina Mica (Kanzel).

- Schi alpinism: traseu modificat partial, start la Club Rossignol, Drumul Rosu, statia inferioara Telescaun Ruia, dreapta si se intra pe Partia Lupului pana la statia superioara a Telescaunului Ruia, apoi in usoara coborare se trece de Cabana Salvamont prin partea dreapta, alti 100m de coborare si apoi partea finala cu zig zag-ul din Kanzel. Sosirea la Cabina Mica (Kanzel). 

Startul se va da pe bocanci cu schiurile pe rucsac. Sectiunea pe bocanci are aproximativ 800m, iar apoi pe schiuri pe o banda de zapada cu baza, ce variaza intre 1.5 si 4 metri latime.  

 Up date - Trasee Postavaru Night 2016

CarpathianMan 


13.03.2016

10 zile pentru 10 ani... de Postavaru Night

A fost o iarna interesanta atat in Europa cat si la noi, asta ne-a facut sa stam in cumpana cateva zile, dar pana la urma am luat hotararea sa tinem a 10 editie a Postavaru Night indiferent de conditiile de zapada. Deci am dat drumul la inscrieri: www.carpathianman.ro sau www.postavarunight.blogspot.com

Din timp in timp vom face un up-date al conditiilor de zapada, pentru moment traseul clasic al probei de schi alpinism este fara zapada pana sub Zidul Mare.

Pentru cei care nu au intrat inca in posesia "manusilor Postavaru Night 2015" va anuntam ca ele pot fi ridicate si in momentul validarii inscrierilor din 26.03.2016 

CarpathianMan 


29.01.2016

Manusile Postavaru Night 2015 

Dragi prieteni,
Al 10lea Postavaru Night se apropie cu pasi repezi, dar pana atunci sambata si duminica 31.01, la Bucuresti si luni 01.02, la Brasov, vom incepe sa distribuim "mult asteptatele manusi Postavaru Night 2015", astfel:
- Bucuresti - 30-31.01. la standul "Livezile Dobrinoiu" de la Semimaratonul Gerar (Silviu Balan 0765-238220).
- la Brasov - 01.02., intre orele 17.00-20.00 ne vedem la prietenii nostri de la TIPOGRAFIA (str.Postavarului, nr. 1, colt cu str. Diaconu Coresi) - Lucian 0722-553121.

Pentru cei care nu reusesc sa ajunga in cele doua locuri, vom incerca alte forme de distribuire, negresit toti cei care au fost anul trecut la cursa, vor primi cadoul Postavaru Night!

CarpathianMan 

  23.09.2016

Gravity Sportswear este sponsor principal si la al 11-lea Maraton Piatra Craiului!Intoarcerea la valorile proprii !
Lucrurile nu se intampla pur si simplu, ele se intampla in functie de dorintele si ideile noastre! Relatia inceputa acum trei ani intre Gravity Sportswear si “ideea CarpathianMan” continua si in acest an. 
Maraton Piatra Craiului, Postavaru Night, Bike 4Mountains si Ultra Trail Fagaras sunt cele patru evenimente care alcatuiesc provocarile si care insumate te rasplatesc cu titlul CarpathianMan!
Acest titlu a aparut in urma cu 5 ani ca o recunoastre la superlativ a unor oameni care sunt model de viata, atitudine, dar si ca recunoastere a unor sportivi consacrati. S-a creat valoare, s-a dat valoare si se cauta valoare la noi ACASA!
Astfel, Gravity Sportswear, cel mai important brand romanesc de echipament outdoor, sustine performanta romaneasca, atat la nivel profesionist cat si la cel de amatori.
La fel ca la startul MPC, suntem foarte multi, calea noastra insa este comuna, cea a depasirii propriilor bariere, iar aici nu exista limite!

Zsolt Torok reprezentant Gravity Sportswear
 
Return to the eigenvalues!
Things are not happen pure and simple, it happen according to our wishes and ideas! The relationship started three years ago between Gravity Sportswear and "CarpathianMan idea" is going forward.
Marathon Piatra Craiului, Postavaru Night, Bike 4Mountains and Ultra Trail Fagaras are the four events that challenge and reward you with Carpathian Man title!
This title came five years ago as a superlative recognition of people who are a model of attitude and for famous Romanian athletes.
It created value, has been given value and worth looking for value, here, at home!
The most important Romanian outdoor equipment brand, Gravity Sportswear is supporting the Romanian performance since 1998.
Like the start of MPC, there are many people going on a common path, the one of overcoming their one and here there are no limits!

Zsolt Torok representative Gravity Sportswear

 

22.09.2015

News  MPC 2015

1.Caravana "MPC - flying on the rocks" se apropie de final, iata programul ultimilor trei proiectii:
 - Targu Mures - 22.09.2015, ora 18.00, GoKart Racing (in spatele Complexului Weekend)
 - Bucuresti - 23.09.2015, ora 19.00, Sala de Escalada Galactic Gym (str. Rusetu, nr.4) 
 - Zarnesti - 25.09.2015, ora 19.30, Casa de Cultura

2.A aparut trailer-ul editiei 2015, Dragos Costea ne incanta din nou! Urmeaza varianta in limba engleza!

3.Desi mai sunt cateva zile pana la data anuntata pentru inchiderea inscrierilor la cea de a 10 editie, ne-am decis sa o facem astazi. Pana in acest moment si-au anuntat intentia sa participe un pic peste 750 de sportivi, noi credem ca este o limita maxima rezonabila din punct de vedere logistic, al placerii de a merge pe munte si al sigurantei. 
Dar, pentru ca in ultimii ani, aproximativ 70-80 de participanti "s-au pierdut" pe drumul spre Zarnesti, vom intocmi o lista de asteptare. Daca cineva nu mai poate sau renunta la loc, vom apela la lista de asteptare. Pentru asta vom pastra activ formularul de inscriere pana la data limita. Sper ca cei care nu vor reusi sa alerge la aceasta editie a MPC sa inteleaga decizia noastra.  
Lista cu cei inscrisi, actualizata, poate fi gasita aici.

1.The "MPC  - flying on the rocks" caravan is close to the end, last three steps are:
 - Targu Mures - 22.09.2015, from 6.00PM to GoKart Racing (behind Weekend Complex)
 - Bucharest - 23.09.2015, from 7.00PM to Galactic Gym - Indoor climbing (Rusetu stret, no.4)
 - Zarnesti - 25.09.2015, from 7.30PM to Culture House

2.The 2015 trailer of MPC is on-line, english version too! 

3.Despite there are still few days till the announced deadline for registration, we decided to close today. For the moment there are more than 750 athletes registred, we belive it is a resonable maximum limit in terms of logistic, safety and pleasure to run on the 
mountains. But as in past years, abou 70-80 participants were not come to Zarnesti, we will prepare a waiting list. If someone can not do or leave the place, we call the waiting list. The registration application it will remain activ till the deadline. We hope you will understand our decision. You can find the registration list here.

CarpathianMan Team 

 26.08.2015

"Al 10-lea Maraton Piatra Craiului si-a deschis portiile" /
"The 10th Piatra Craiului Marathon has opened the gates"

Asteptarea a luat sfarsit, de cateva minute s-au deschis inscrierile pentru editia aniversara a MPC! Acestea vor fi deschise timp de 30 de zile, pana in 24.09.2015, ora 24.00. / 

The waiting is over, several minutes ago we've opened registrations for the anniversary edition of the MPC! There will be open for the next 30 days, until 24.09.2015, 12:00 PM. 

CarpathianMan Team 


22.03.2015 

3, 2, 1 ... in aceasta seara... editia a 9 a Postavaru Night!

Cateva ore ne mai despart de startul cursei din Poiana Brasov... iata alte cateva noutati:


Partiile din Poiana se prezinta in conditii de iarna autentica, Maria sa "Natura" si prietenii nostrii de la Comprest SA. au facut eforturi considerabile pentru asta. Noi le multumim inca o data pentru toata sustinerea... de care se bucura Postavaru Night.
www.brasovcity.ro


"Cadoul Postavaru Night 2015", perechea de manusi de la Gravity Sportswear va fi trimisa fiecarui participant in parte prin posta, ulterior competitiei, preferam sa luam masurile cat mai apropiat de realitate. 
Primii 3 clasati in Campionatul National de Vertical Race vor fi premiati de catre Gravity cu o Bluza Softshell Yellow. Vor fi luate in calcul categoriile de seniori feminin si masculin si juniori masculin si feminin.
www.gravity.ro


S-KARP, producatorul brasovean de incaltaminte outdoor si trail va fi alaturi de noi si in acest an
. 
S-KARP ofera o pereche de incaltaminte fiecarui castigator al primului loc la toate cele 14 categorii ale cursei. Ocupantii locurilor doi si trei vor beneficia de serioase vouchere de discount la achizitionarea incaltamintei S-KARP. Fiecare participant care va lua startul diseara beneficiaza de un discount de 25% la achizitionarea oricarui produs S-KARP si de un mic cadou.
Mai multe detalii despre noutati, promotii si produsele S-KARP gasiti pe pagina de prezentare: www.s-karp.com 


Procesul de validarea este ca in fiecare din cei noua ani la Clubul Rossignol, iar zona de start este in apropiere. Pasiunea si sustinerea pentru schi si alergare a celor din echipa Buff Romania este recunoscuta, sunt alaturi de noi de la inceput si asta spune foarte mult despre implicarea lor. 
www.buff.ro

Snowline Romania pune la dispozitia celor care vor participa in cursa din aceasta seara, 5 perechi de gheare de pisica "Snowline PRO" pentru a fi testate pe viu. Vino la standul nostru si vei avea ocazia sa vezi cat de tare "zgarie pisica blanda"...  


Ofertele facute cu ocazia cursei noastre de catre Snowline Romania si Contour continua...pana pe 31 martie, ghearele de pisica Snowline Pro sunt 160 lei (in loc de 190 lei), Snowline Light sunt 210 lei (in loc de 254 lei), iar la pieile de foca si accesoriile Contour se ofera un discount de 20%. Le puteti scrie pe [email protected].

Ca in fiecare an, echipa Salvamont Kronstadt a raspuns cu multa daruire apelului nostru si va veghea la bunul mers al cursei care a readus in  Postavaru foarte multi brasoveni. Multumim prietenilor nostri...
www.rplpkronstadt.ro

Tanti Nely si Killy lipsesc pentru prima oara de la Postavaru Night, dar au lasat totul pe maini bune, Kerstin si Spanky impreuna cu toti cei de la cabana Julius Romer - Postavaru, ne-au pregatit bucate alese..., chiar si de post...  deci sa nu-i lasam sa astepte prea mult!
www.cabanapostavaru.ro

Ne vedem la start,
CarpathianMan

19.03.2015

Gravity Sportswear va fi prezent la a 9 a editie Postavaru Night /

Gravity Sportswear will be present at 9-th edition of Postavaru Night
In acest an "cadoul oficial Postavaru Night" este o pereche de manusi polar strech, model "Postavaru Night 2015". Reprezentantii Gravity vor fi prezenti sambata la start si la cabana pentru a ne prezenta modelul. 
Manusile vor fi trimise prin posta, de aceea va rugam ca la momentul validarii sa confirmati adresa de livrare.
www.gravity.ro

This year " the Postavaru Night oficial gift" is a pair of stretch fleece gloves, model "Postavaru Night 2015". Gravity representatives will be present on Saturday at start and at the Postavaru Hut to show us the model.
All gloves will be sent by mail, so please confirm the delivey address when you pick up the race numbers.


CarpathianMan


09.03.2015

Prima lista cu cei inscrisi... Postavaru Night 2015
 

A fost publicata prima lista cu cei inscrisi la editia a 9 a Postavaru Night.  132 de sportivi si-au inregistrat participarea in primele cinci zile. Inscrierile continua pana pe 19.03.2015, ora 24.00. 
La sfarsitul acesta de saptamana a nins in Poiana, iar prietenii nostri de la Comprest SA. au avut grija ca stratul depus sa fie si mai consistent, deci partiile sunt pregatite. 
Cabana Postavaru ne asteapta la fel ca intotdeauna, cu bratele deschise. Cei care se gandesc sa ramana peste noapte la cabana, mai pot suna inca la 0368-101036. www.cabanapostavaru.ro
Incepand de astazi si pana in data de 31.03.2015 toti cei care sunt inscrisi la Postavaru Night 2015 beneficiaza de urmatoarele promotii ale partenerilor nostrii:
Snowline Romania ne pune la dispozitie apreciatele "gheare de pisica", astfel Snowline PRO sunt 160 lei (in loc de 190 lei), Snowlinw LIGHT sunt 210 lei (in loc de 254 lei). Contour Skins Romania ne ofera un discount de 20% la pieile de foca si accesoriile Contour. Le puteti scrie pe [email protected].


Revenim,

The first registration list for the ninth Postavaru Night is on-line. 132 sportsmen enroled in the first five days, the registration are active till 19.03.2015, 12.00PM.
It snowed in Poiana Brasov at the end of the week and our friends from Comprest SA were careful to have a more consistent layer of snow, so the slopes are ready.
Postavaru chalet awaits us as always, with open arms. For those who are planning to stay overnight at the cottage, they can still call at 0368-101036. www.cabanapostavaru.ro
Starting today and until 31.03.2015, for all those who are enrolled at Postavaru Night 2015 our partners offerd some promotions:
"Bare your teeth to ice and snow" with Snowline Romania, Snowline PRO is 160 lei (instead of 190 lei) LIGHT Snowline is 210 lei (instead of 254 lei). Contour Skins Romania offered us a 20% discount on Contour skins and accessories. You can write them at [email protected].
Keep in touch,   

CarpathianMan Team 
 

03.03.2015

Postavaru Night - editia a 9 a bate la usa... 21.03.2015  

Inscrierile pentru editia a 9 a s-au deschis pe 03.03.2015! 
In acest an cursa noastra conteaza si pentru Campionatul National de Vertical Race, cat si pentru Cupa Romaniei la schi alpinism (in clasamente pot intra doar membrii cluburilor afiliate la Federatia Romana de Alpinism si Escalada). Pentru orice informatie legata de accesul si participarea in Campionatele Nationale si Cupa Romaniei puteti scrie la [email protected] sau sunati la 0722-553121. 

Profilul cursei a ramas neschimbat, schi alpinism (8 categorii de varsta), alergare montana (4 categorii de varsta) si o categorie pentru alergare copii. Orice informatie oficiala legata de desfasurarea competitiei se gaseste pe www.carpathianman.ro

Sa ne vedem cu bine pe partiile din Poiana Brasov... sau pe potecile albe din Carpati!  

CarpathianMan Team 


30.09.2014

News 3 ... MPC 2014

Zile frumoase de toamna in Piatra Craiului, speram ca si sfarsitul de saptamana sa fie la fel. Traseul arata bine, este rece si un pic de umezeala dimineata, deci nu uitati echipamentul obligatoriu !!!  

Promotie Salomon MPC 2014
Pana duminica 05.10.2014, toti cei inscrisi la Maratonul Piatra Craiului anul acesta beneficiaza in toate cele 4 magazine Salomon (Bucuresti - Mosilor 23, AFI Palace si Baneasa Shopping City; Brasov - Republicii 1) precum si pe www.salomon.ro de un discount special de 15% din pretul de raft. Aceasta oferta nu se cumuleaza cu orice alt discount si se acorda in limita stocurilor disponibile.
www.salomon.ro


......................................................

Barilla este cel mai nou partener MPC 2014
Pastele pentru Party sunt oferite de Barilla, numarul 1 in Italia. Intotdeauna "al-dente", pastele Barilla sunt facute din grau dur. Spre deosebire de pastele din grau normal, pastele din grau dur sunt mai sanatoase si se digera mai lent, furnizand energie pentru muschii activi pentru mai mult timp.
www.barilla.ro

 

Tinem legatura,

 

Beautiful autumn days in Piatra Craiului, we hope that the weekend will be the same. The route looks good, cold and a little wet in the morning, so do not forget the obligatory equipment !!!

Special offer from Salomon MPC 2014 - all registred athlets in the 9th edition of Marathon Piatra Craiului benefitis from the 15% discount of the shelf price. You can access all 4 Salomon romanian stores (Bucharest - Mosilor 23, AFI Palace and Baneasa Shopping City; Brasov - Republicii 1) and www. salomon.ro. This offer is available till Sunday 05.10.2014, it can not be cumulated with any other discount, and is granted to the end of available stocks.
www.salomon.ro

..............................................................

Barilla is the newest partner MPC 2014
Pasta for MPC Party are offered by Barilla, the number one in Italy. Always "al dente" pasta Barilla are made from durum wheat. Comparing with normal wheat pasta, durum wheat pasta are healthier and are digested more slowly, providing long lasting energy for active muscles.
www.barilla.ro

Keep in touch,
 

CarpathianMan Team


25.09.2014

News 2 ... MPC 2014

A doua editie a Maratonului Piatra Craiului a fost pentru echipa Sponser Sport Food, inceputul "drumului" pe care il parcurg aici in Romania.
Pentru toti cei care s-au inscris la aceasta a IX a editie a MPC, Sponser ofera o reducere de 20%, pentru o comanda de maxim 500 lei.
Oferta este valabila in perioada 30.09 - 05.10.2014, este in limita stocului disponibil si nu se cumuleaza cu nici o alta oferta existenta in acest moment.
Eventuale comenzi se pot face pe noua pagina web, www.sponser.ro.
Va asteptam la Zarnesti si la standul Sponser!

The second edition of Piatra Craiului Marathon was the beginning of the road for Romania Sponser Sport Food team. For those who are registred in this ninth edition of MPC, Sponser Romania offers a 20% discount for one order of up to 500 lei.
The offer is valid from 30.09 to 05.10.2014, is in limited stock and can not be cumulated with any other existing offer at this time.
Any order can be made on the new website: www.sponser.ro.
We meet you in Zarnesti to Sponser stand!

 


20.09.2014

News MPC 2014

Salomon Romania a lansat colectia de toamna 2014-2015. Puteti gasi modele cunoscute si apreciate sau noua colectie pe www.salomon.ro sau in magazinele Salomon din Bucuresti si Brasov.

Cu mai putin de o saptamana in urma, pe 14 septembrie 2014 s-a deschis un nou magazin Salomon. Intra pe www.salomon.ro, descarca si printeaza voucher-ul, mergi cu el intre 14 si 30 septembrie in noul magazin din Baneasa Shopping City si vei avea pe loc o reducere de 50 lei pentru orice produs aflat pe stoc.

Inscrierile pentru editia a 9 a MPC Salomon continua pana pe 26 septembrie ora 24.00. Pe 19.09.2014 erau inscrisi 642 de sportivi, 111 la feminin si 531 la masculin. Lista cu cei inscrisi, actualizata, poate fi gasita aici.

The new Salomon 2014-2015 fall time colection is on. You can find famous and popular models and new collection on www.salomon.ro or Salomon stores in Bucharest and Brasov.

At the beginning of the week, on September 14, Salomon Romania opened a new store. Enter on www.salomon.ro, download and print the voucher, than go between 14 and 30 September in the new store from Baneasa Shopping City and you will get instantly a 50 lei discount for every product in stock.

Registrations for MPC Salomon continue until September 26 at 12.00 PM. Till 19.09.2014 were registred 642 athletes, 111 in women categories and 531 in men. You can find the registration list here

CarpathianMan Team


26.08.2014

Prima lista cu inscrieri la MPC Salomon 2014 este on-line /
The first registration list for MPC Salomon 2014 is on-line

Aplicatiile trimise pana in 12.08.2014 ora 13.30 au fost prelucrate, iar lista este on-line incepand de azi. Cei care au aplicat in aceasta perioada si nu se regasesc pe lista vor fi contactati telefonic in cursul zilei de vineri 29.08.2014 pentru mai multe informatii. /
The aplications sent till 12.08.2014 / 01.30PM are on-line from today, The ones who applied till 12.08.2014 and there are not in the list there will be contacted by telephone on friday 29.08.2014, for more info

CarpathianMan Team


Rolling, rolling...MPC Salomon... s-au deschis inscrierile editiei 2014 /
Rolling, rolling... MPC Salomon 2014... registrations are open 

55 de zile pentru a te inscrie la editia cu numarul noua a Maratonului Piatra Craiului - Salomon.
Poti completa aplicatia de participare on-line incepand de astazi 07.08.2014 si pana in 26 septembrie, ora 24.00./

55 days to apply for registration on the 9th edition of Marathon Piatra Craiului - Salomon.
You can complete the on-line aplication starting from today, 07.08.2014 till 26 september, 12.00PM.

 


3,2,1...go.. Bike 4Mountains 2014...


...startul joi dimineata la Campulung Arges. Prima etapa, Iezer Papusa, o etapa noua, un traseu nou care din acest an se adauga la "Calatoria pe bicicleta prin Carpati".

Ultime noutati:
- intalnirea si validarea inscrierilor va avea loc la Primaria Campulung - Sala mare, miercuri 04.06.2014 orele 18.00-20.00 si joi 05.06.2014 orele 6.00-7.00
- sedinta tehnica va avea loc in acelasi loc miercuri, 04.06.2014, cu incepere de la ora 20.00
- START: joi 05.06.2014, ora 9.00 - Campulung, AG, Piata Primariei,alt. 600m
- traseu etapa 1 (Iezer Papusa): lungime 59km, urcare 1850m, coborare 1870m, altitudinea maxima 1650m
- sosire: Stoienesti, AG, alt.580m.
 

 

 

 

 

 

 

Un adevarat manifest al spiritului liber: Sa alergi sau sa mori,
de Kilian Jornet
 
• „Sa alergi sau sa mori este jurnalul unui campion,o filosofie de viata si o lectie pentru noi toti.” (La Vanguardia)
 
Desemnat în 2014 „Adventurer of the Year” de catre cititorii revistei National Geographic, Kilian Jornet este unul dintre oamenii formidabili ai acestui secol: atlet de exceptie, a trecut unele dintre cele mai dure teste fizice din lume, a strabatut muntele Kilimanjaro mai rapid decît oricine altcineva, a doborît recordurile mondiale în cadrul fiecarei provocari întîlnite – si toate acestea cu mult înainte de a împlini 25 de ani.

În aceasta luna, Editura Polirom a publicat Sa alergi sau sa mori.Jurnalul unui campion, de Kilian Jornet, în traducere din limba catalana de Marius-Adrian Hazaparu.
 
Jurnalul sau, în care ne vorbeste despre pasiunea pentru sport, despre frumusetea peisajelor montane si despre cursele dramatice fortate pîna la epuizare, este un adevarat manifest al spiritului liber. Redefinind posibilul,Kilian Jornet forteaza în permanenta limitele, uimindu-si concurentii cu conditia fizica si abilitatile sale.
 
Kiss or kill. Sa saruti sau sa mori. Sa saruti gloria sau sa mori încercînd. Sa pierzi înseamna sa mori, sa cîstigi înseamna sa simti.” (Kilian Jornet)
 
Din cuprins:
Adrenalina numarului de concurs •Competitia nu e totul •Orasul vîntului •Între ape •Triumful simturilor •Sa alergi departe pentru a te regasi •Ai cucerit muntele numai atunci cînd ai reusit sa cobori •La ce ma gîndesc cînd ma gîndesc sa alerg?
 
Kilian Jornet este campion mondial la ultrarunning si schi-alpinism. Nascut în 1987 în Catalonia, a crescut în umbra Pirineilor spanioli. La vîrsta de cinci ani a urcat Aneto, cel mai înalt vîrf din Pirinei. Dintre numeroasele lui realizari: cvadruplu campion al circuitului Skyrunner World Series din Europa, a cîstigat de trei ori istovitoarea competitie Ultra-Trail du Mont-Blanc, iar în 2011 a cîstigat cea mai veche cursa de 100 de mile din lume, Western States Endurance Run, din Sierra Nevada (California). A stabilit recorduri de viteza pe mai multe trasee montane din întreaga lume, inclusiv în Kilimanjaro, cel mai înalt vîrf din Africa. În prezent pregateste un proiect pe termen lung care combina schi-alpinismul si alergarea si care va include atingerea unor recorduri de viteza pe cele mai înalte vîrfuri din lume, printre care Aconcagua, Denali si Everest. În 2014, în urma votului a mai bine de 75 de mii de cititori ai revistei National Geographic, a fost desemnat People’s Choice Adventurer of the Year.
 
Cartea este recomandata în România de Alerg, EcoMarathon, Diverta si CarpathianMan
 

26.05.2014

Bike 3Mountains 2014

Ieri noapte a avut loc a doua actualizare a inscrierilor la Bike 3Mountains 2014, printre cele 30 de echipe care si-au aratat intentia de a participa la cursa din acest an se afla si castigatorii de anul trecut de la categoriile masculin si feminin, Nomad Merida CST (Robert Dobai si Arpad Kelemen), respectiv Hoinarii Sponser Girls (Elena Fodor si Andreea Dan). 
Din acest an Bike 3Mountains aduce o noua provocare: "un nou munte, Iezer Papusa = o noua etapa, a patra", deci putem sa spunem ca avem "Bike 4Mountains". Startul cursei si al primei etape se va da la Campulung Muscel, frumosul oras de la poalele Iezerului. Etapa a doua va pleca din primitorul Stoenesti, AG, iar etapele  trei si patru vor avea startul si sosirea la bunii nostri prieteni de la Complexul turistic si sportiv Cheile Gradistei Fundata, BV. 
Va reamintim ca tot din acest an cursa noastra se va desfasura o data la doi ani.

Bike 3Mountains este o competitie din seria CarpathianMan®, serie care cuprinde mountain bike, alergare montana si schi alpinism.  Evenimentele CarpathianMan® se desfasoara în strânsa legatura cu natura, încercând sa atraga atentia asupra necesitatii de a pastra frumusetea si salbaticia peisajului. Ideea CarpathianMan® s-a nascut în anul 2004 si reprezinta un proiect multisport românesc cu caracter montan, care promoveaza sportul outdoor de anduranta. Punerea acesteia în practica a început în octombrie 2006 cu o prima editie a cunoscutului Maraton Piatra Craiului (alergare montana), urmat la câteva luni de Postavaru Night (schi alpinism) si în 2008 de Sinaia Winter Race (schi alpinism). Doi ani mai târziu a fost lansat Bike Marathon 3 Mountains (mountain bike), iar în 2012 cercul initial s-a închis cu o extraordinara cursa de alergare: ULTRA Trail Fagaras.
Pe lânga organizarea seriei de evenimente, CarpathianMan® sustine protejarea mediului si refacerea celui distrus, prezervarea si promovarea stilului de viata traditional, al activitatiilor si al mestesugurilor aflate în strânsa legatura cu muntele. Totodata încerca sa faca cunoscute numele si activitatea celor care fac cinste Carpatilor si care reprezinta modele de urmat.
www.carpathianman.ro

Yesterday it was the second update for Bike 3Mountains registrations, among the 30 teams who have annouced their intention to participate in 2014 edition there are also the 2013 winners for male and female categories, Nomad Merida CST ( Robert Dobai and Arpad Kelemen ) and Hoinarii Sponser Girls ( Elena Fodor and Andreea Dan) .
This year Bike 3Mountains brings a new challenge " a new mountain, Iezer Papusa = a new stage, the fourth ", so we can say that we have " Bike 4Mountains " .
The start for the race will be at Campulung Muscel, the beautiful city based at Iezer Papusa foot .
Stage two will start from the welcoming Stoenesti, AG and stages three and four will start and finish at our good friends from the Cheile Gradistei Fundata Resort, BV.
We remind you starting from this year our race will be held
once every two years.

Bike 3Mountains is a competition from CarpathianMan ® series, which includes mountain biking, mountain running and ski mountaineering. CarpathianMan ® events are conducted in close connection with nature , trying to draw attention to preserve the beauty and wildness of the landscape. CarpathianMan ® idea was born in 2004 and is a romanian multisport project mountain nature that promotes outdoor endurance sports . Putting it into practice started in October 2006 with the first edition of the famous Marathon Piatra Craiului (mountain running), followed a few months by the Postavaru Night (ski mountaineering) and Sinaia Winter Race 2008 (ski mountaineering). Two years later we released Bike 3Mountains (mountain bike) and in 2012 the original circle was closed with a great race of mountain running: ULTRA Trail Fagaras.
In addition to organizing the series of events CarpathianMan ® supports environmental protection and restoration of destroyed one, preservation and promotion of traditional lifestyle, activities and crafts that are connected with mountains.

www.carpathianman.ro


24.03.2014

Prime reactii ... rezultate ...

Postavaru Night, editia 8... a fost o cursa frumoasa, cu o atmosfera de primavara... primii 500 de metrii s-au alergat pe uscat, dar apoi schiurile au iesit din "teaca" si au taiat "directe" si "zig-zaguri" pana pe Postavaru. Lupta stransa dintre Silviu Manea si Ionut Galiteanu, a fost decisa pe ultimii metri in favoarea primului. Locul trei fiind ocupat de Silviu Balan dupa ce acesta si-a rupt un bat la inceputul zonei de schi. Un gest frumos facut de prietenul sau, Vlad Spiru, care a pus "lupta sa" pe planul doi, oferindu-i acestuia un bat.

Fetele nu s-au lasat mai prejos si au oferit un spectacol pe cinste, duelandu-se. Castigatoarele primelor doua locuri in clasamentul final al Seriei Carpathian Man 2013, Andreea Dan si Alexandra Dobre au incheiat cursa din Poiana Brasov la egalitate cu timpul de 42:53.

In proba de alergare, zarnestenii Iulia Gainariu si Cristian Stotz au condus cursa inca de la start, reusind sa se impuna la final in fata lui Ingrid Mutter si Paulei Dogaru la feminin, respectiv Adrian Bostan si Andrei Nan la masculin.

Rezultatele complete, open si pe categorii de varsta pot fi vizualizate aici

Postavaru Night face parte din seria CarpathianMan, alaturi de Bike 3Mountains - mountain bike, Ultra Trail Fagaras - alergare montana si Maratonul Piatra Craiului Salomon - alergare montana. Din acest an in clasamentul final al seriei, Postavaru Night conteaza doar cu proba de schi alpinism.
www.carpathianman.ro


22.03.2014

Ultimii pasi ... start... editia a opta!

Cateva ore ne mai despart de startul cursei din Poiana Brasov... iata alte cateva noutati:

Prietenii nostrii de la Administratia Domeniului Schiabil Poiana Brasov au facut eforturi considerabile sa pastreze cat mai mult posibil stratul de zapada pe partii. Noi le multumim inca o data pentru toata sustinerea... de care se bucura Postavaru Night.
www.brasovcity.ro

Procesul de validarea este ca in fiecare din cei opt ani la Clubul Rossignol, iar zona de start este in apropiere. Pasiunea si sustinerea pentru schi si alergare a celor din echipa Buff Romania este recunoscuta, sunt alaturi de noi de la inceput si asta spune foarte mult despre implicarea lor. www.buff.ro

Centrul Medical "Polimed-Dacia" din Brasov se alatura celor care sustin "cunoscuta aventura nocturna" numita Postavaru Night. Doisprezece pachete care contin sedinte de salinoterapie, masaj de refacere si aerocrioterapie ii vor ajuta pe cei clasati pe podium sa se refaca. Mai multe informatii despre Centrul Medical "Polimed-Dacia"gasiti aici

Snowline Romania pune la dispozitia celor care vor participa in cursa din aceasta seara, 10 perechi de gheare de pisica "Snowline PRO" pentru a fi testate pe viu. Vino la standul nostru si vei avea ocazia sa vezi cat de tare "zgarie pisica blanda"... 

Ofertele facute cu ocazia cursei noastre de catre Snowline Romania si Contour continua...pana pe 31 martie, ghearele de pisica Snowline Pro sunt 160 lei (in loc de 190 lei), Snowline Light sunt 210 lei (in loc de 254 lei), iar la pieile de foca si accesoriile Contour se ofera un discount de 20%. Le puteti scrie pe [email protected].

Ca in fiecare an, echipa Salvamont Kronstadt a raspuns cu multa daruire apelului nostru si va veghea la bunul mers al cursei care a readus in Postavaru foarte multi brasoveni. Multumim prietenilor nostri...
www.rplpkronstadt.ro

Tanti Nely, Killy si toti cei de la cabana Julius Romer - Postavaru, ne primesc ca in fiecare an cu bucate alese si cu aceiasi caldura sufleteasca...  deci sa nu-i lasam sa astepte prea mult!
www.cabanapostavaru.ro

CarpathianMan

21.03.2014

Gravity Sportswear sustine seria CarpathianMan /
Gravity Sportswear supports CarpathianMan series

Dupa ce a "respirat aerul si a trait atmosfera" de la Ultra Trail Fagaras, producatorul roman de echipament outdoor va sustine seria CarpathianMan.
Ideea CarpathianMan cat si cea Gravity Sportswear s-au nascut din pasiune pentru munte si activitati outdoor si am ajuns la concluzia ca impartasim principii si idealuri comune, deci iata-ne impreuna pentru urmatorii doi ani.

Participantii de la Postavaru Night vor avea ocazia sa poarte bluza de corp din polar strech, model "CarpathianMan 2014". Reprezentantii Gravity vor fi prezenti sambata la start si la cabana pentru a ne prezenta "bluza oficiala Postavaru Night 2014".
Toate bluzele vor fi trimise prin posta, de aceea va rugam ca la momentul validarii sa confirmati adresa de livrare.
www.gravity.ro

After "breathing air and the atmosphere" from Ultra Trail Fagaras the romanian outdoor equipment manufacturer will support CarpathianMan series.
CarpathianMan and Gravity Sportswear were born out of passion for mountains and outdoor activities and we concluded that we share common principles and ideals, so here we are together for the next two years.

Participants from Postavaru Night will have the opportunity to wear the stretch fleece t-shirt, model "CarpathianMan". Gravity representatives will be present on Saturday at start and at the Postavaru Hut to show the "official shirt Postavaru Night 2014".
All shirts will be send by mail, so please confirm the delivey address when you pick up the race numbers.

CarpathianMan16.03.2014

S-KARP va fi prezent la Postavaru Night 2014 /
S-KARP will be present at Postavaru Night 2014Producatorul brasovean de incaltaminte outdoor este "new entry" in familia celor care sustin
cunoscuta cursa nocturna " Postavaru Night".
S-KARP ofera o pereche de incaltaminte fiecarui castigator al primului loc la toate cele 12 categorii ale cursei. Deasemenea fiecarui participant i se va inmana un mic cadou S-KARP / Postavaru Night.

Numele S-KARP

"Sunt nascut în România, la Sinaia. Acest oras este situat la poalele muntilor Bucegi, unde se afla pârtia de ski KARP. Aceasta pârtie este cea mai abrupta din România, având înclinatia de cca. 42,24 grade. Pentru ca sunt legat de orasul meu natal, iar pe pârtia KARP skiez si am multe amintiri placute alaturi de familie si prieteni, am dat numele acestui brand alaturând S de la Sinaia, KARP de la numele pârtiei si semnul grafic care are acelasi unghi de 42,24 grade ca si înclinatia pârtiei.

Radu Jitaru
Fondator brand S-KARP"

Mai multe detalii despre noutati, promotii si produsele S-KARP gasiti pe pagina de prezentare: www.s-karp.com


The Brasov all terrain shoes manufacturer is "new entry" in the family who support the well known ski mountaineering and mountain running night race: "Postavaru Night".
S-KARP offers a pair of outdoor shoes to every winning first place in all categories of the race. Also, each participant will be handed a little gift S-KARP / Postavaru Night.

The Name S-KARP

"I was born in Romania, in the city of Sinaia. This mountain resort is situated at the foothills of the Bucegi Mountains, and here is where you can find the KARP ski slope. This slope is the steepest one in Romania, having a tilt of approximately 42,24 degrees. Due to the fact that I am very much linked to my hometown and because I ski there very often, having many pleasant memories with my friends and family, I decided to name this brand S-KARP by joining the letter ‘S’ from Sinaia, “KARP” from the ski slope and the graphic sign that has the same angle of 42,24 degrees as the KARP slope.

Radu Jitaru
Founder of S-KARP brand"

More about S-KARP, news, promotions and products will find on the web page: www.s-karp.com

CarpathianMan
07.03.2014

Seria CarpathianMan 2014-2015 /
CarpathianMan series 2014-2015

Primele patru zile de inscrieri au adus la startul editiei 2014 a Postavaru Night peste o suta de participanti. Pentru moment stratul de zapada din Poiana Brasov arata foarte bine, mai mult, ieri a si nins putin.
Din acest an titlul de CarpathianMan se va acorda odata la doi ani. Asta inseamna ca fiecare din cei care vor sa incheie intrega serie au mai multe sanse. 

Deci pentru a intra in "familia CarpathianMan" trebuie sa participi si sa inchei cel putin odata in anii 2014-2015, cele patru curse de mai jos:

- Postavaru Night, doar proba de schi alpinism (se desfasoara in fiecare an, deci sunt doua sanse, in clasamentul pe puncte se ia in calcul cel mai bun loc obtinut).

Date de desfasurare: 22.03.2014 si martie 2015

- Bike 4 Mountains, proba de echipe, patru zile (se desfasoara odata la doi ani. Din acest an Bike 3Mountains devine Bike 4Mountains, masivul Iezer-Papusa este noul venit in cursa de mountainbike care a adus formatul epic in Carpati).  
Data de desfasurare: 05-08.06.2014

- Ultra Trail Fagaras, proba de echipe, trei zile (se desfasoara odata la doi ani).
Data de desfasurare: septembrie 2015

- Maraton Piatra Craiului - Salomon (se desfasoara in fiecare an, deci sunt doua sanse, in clasamentul pe puncte se ia in calcul cel mai bun loc obtinut).
Date de desfasurare: 04.10.2014 si octombrie 2015).

The first four days of registration brought to the 2014 Postavaru Night start, over a hundred participants. For now the snow from Poiana Brasov looks good , more than that, yesterday we had a little snow fall.

Starting from this year, the title of CarpathianMan will be given every two years.
This means that each of those who want to complete the entire series have more opportunities.
So, to enter the " CarpathianMan family" must attend and finish at least once in the years 2014-2015 , all the four races below:

- Postavaru Night,  only ski mountaineering race (it takes place every year, so there are two chances. For the points clasification will take into account the best place obtained ) .
Dates of the events: 22.03.2014 and March 2015

- Bike 4 Mountains, only teams, four days race ( ittakes place every two years. From this year the Bike 3Mountains become Bike 4Mountains. The massif Iezer-Papusa is newcomer in the mountainbike race that brought the epic format in Carpathians).
Date of the event : 05-08.06.2014

- Ultra Trail Fagaras, only teams, three days race (it takes place every two years).
Date of the event: September 2015

- Marathon Piatra Craiului - Salomon (it takes place every year, so there are two chances.
For the points clasification will take into account the best place obtained).
Dates of the events: 04.10.2014 and October 2015) .

CarpathianMan


02.03.2014

POSTAVARU NIGHT 2014

S-au deschis inscrierile la Postavaru Night 2014. Incepand de astazi va puteti inscrie pentru editia a 8 a cunoscutei curse nocturne din Poiana Brasov. Desi am avut parte de o iarna atipica cu foarte putina zapada, la Poiana Brasov s-a schiat aproape tot sezonul datorita eforturilor Administratiei Domeniului Schiabil.
Deci, dragi prieteni ne intalnim pe 22 martie, la o tura de schi alpinism si alergare montana in Postavaru...

Carpathian Man Team
18.11.2013

Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 si Asociatia de Ecoturism din România

va invita la conferinta:

"CarpathianMan, de la anduranta la ecoturism"

din seria:
recomandat de Ivan Patzaichin: ARGUMENTE PENTRU ECOTURISM IN ROMÂNIA

Marti, 19 noiembrie 2013, ora 19.00
la Biblioteca Nationala a Romaniei, sala Simion Mehedinti (Bd. Unirii 22)

Lucian Clinciu va prezenta initiativa CarpathianMan, un program românesc de promovare a sportului de anduranta, a grijei pentru natura si traditiile locale. CarpathianMan include patru competitii: "Postavaru Night" - cursa nocturna de schi de tura si alergare montana, „Bike 3Mountains” - concurs de mountainbiking, „ULTRA Trail Fagaras”- alergare montana si “Maratonul Piatra Craiului” - alergare montana.
Prezentareava fi încheiata cu povestiri din experienta personala, TransCarpathian Run – în care Lucian a parcurs în 27 de zile, 1200 de Km pe munti în alergare, cu schiurile de tura si cu rolele, acoperind peste 25 000 metri diferenta de nivel.
Aceasta prezentare încheie seria de toamna a programului de conferinte practice "Recomandat de Ivan Patzaichin: ARGUMENTE PENTRU ECOTURISM ÎN ROMÂNIA". Acest program urmareste cresterea interesului pentru ecoturism, ca oportunitate de diferentiere a României pe piata turismului european si mondial. Programul se adreseaza oricui doreste sa-si planifice o vacanta, dar si specialistilor care activeaza în turism, studentilor în geografie si economia turismului, cercetatorilor în domeniu, media de specialitate, publicului larg interesat.

RSVP: DC Communication, Cristina Ciucur, [email protected], tel. 0213123835, fax 021313803515.10.2013

Povestile MPC 2013.../
The MPC 2013 stories...

Dragi prieteni,
de la bun început am considerat ca, "MPC-ul este un motiv de bucurie", acest gând a fost si ultima picatura pe 3 octombrie, momentul când s-a luat hotarârea de a amâna cursa pentru o data de 2 noiembrie, la fel de incerta din punct de vedere al vremii.
Au fost doua luni nebune...dupa amânare, lucrurile s-au bulversat total... a fost foarte multa agitatie, fiecare din noi vroiam sa avem raspunsuri cât mai rapide la probleme care credeam ca sunt de capatâi... gândurile ca si actiunile s-au perindat cu repeziciune de atunci... si iata-ne ajunsi la Zarnesti în dimineata startului...
...a fost o zi încântatoare, cineva spunea ca "a fost o zi pe masura sufletelor celor prezenti în Piatra Craiului pe 2 noiembrie"!
An de an, voi sunteti cei care "scrieti" povestea Maratonului Piatra Craiului, fie ca sunteti participanti, voluntari, sustinatori, fotografi sau suntem în echipa de organizare. Indiferent de data de desfasurare, noi toti ne bucuram împreuna de o zi unica, ziua MPC.
Am participat, am gustat, acum a sosit timpul sa împartasim si altora trairile noastre, este timpul sa pornim "Caruselul povestilor de la MPC Salomon 2013!"
Daca ai fost acolo, în Piatra Craiului, cu fapta sau doar cu gândul, asteptam un mesaj (scris, foto sau video) din partea ta. Începând din 15 noiembrie, blogul de feed-back: "MPC - povesti la gura sobei" va fi rezervat pentru o zi fiecarei povesti trimise de voi.
Prietenii nostri de la Salomon, Orasul Zarnesti, Delaco, Snowline si Sponser Sport Food vor fi alaturi de noi, oferind 5 premii pentru 5 din povestile publicate. Premiile vor fi trase la sorti la final...

Georgiana Sfârlea deschide jocul din acest an...15.11.2013 

Cum a fost la Maraton Piatra Craiului 2013...

Ce frumos! Ce experienta! Mai vreau! E refrenul pe care-l tot aud în minte de sâmbata încoace, si cred ca o sa-l aud zile bune de-acum încolo. Îl voi auzi sigur si dupa ce le va trece muschilor supararea dureroasa... continuarea aici (multimedia/articole)


Dear friends,
From the very beginning I thought, "MPC is a reason for joy", this thought was also the last straw on October 3 when it was decided to postpone the race for a November 2, uncertain date in terms of weather.
The last two months have been crazy... after delay, things were unclear for everybody... was very much agitation, each of us wanted to have quick answers to there problems... thoughts and actions that have succeeded rapidly since than ... and here we are in the start morning in Zarnesti...
It was a lovely day... someone said that "it was a day that measure the souls of the people present in Piatra Craiului on November 2 " !
Every year, you are the ones who " write " the story of Marathon Piatra Craiului, whether you're participants, volunteers, supporters, photographers or are in the organizing team. Regardless the time of deployment, we all enjoy together an unique day, the MPC Day.
We participated, we tasted, now it's time to share our experiences to others, it is time to start "The stories carousel of MPC Salomon 2013!"
If you were there, in Piatra Craiului, send us a message ( written, photo or video). Starting from 15 November, each story will have a day reserved on MPC feedback blog, "MPC - fire side stories".
Our friends from Salomon, Zarnesti city, Delaco, Snowline and Sponser Sport Food will be with us, offering 5 prizes for 5 of the published stories. Prizes will be raffled off at the end ...

Georgiana Sfârlea open the game this year ... 15/11/2013

How was the Piatra Craiului Marathon 2013 ...
How beautiful! What an experience ! I want ! It's the chorus that we all hear in mind since Saturday , and I think a good day to hear it from now on . Sure I'll hear after that will move muscles painful grief ... continued here ( multimedia / articles )


09.11.2013

Rezultatele MPC Salomon 2013 sunt on-line...

Dragi prieteni, iata-i inca o data pe castigatorii celor 12 categorii si un link catre rezultatele complete ale editiei cu numarul opt /
Dear friends, here there are the winners of the 12 categories and a link to complete results of the eight edition of MPC Salomon:

OPEN Feminin / women
1. Gainariu Iulia, Zarnesti - 04:35:38
2. Mica Ioana, Cluj Napoca - 05:27:57
3. Dobre Alexandra, Zarnesti - 05:35:41

OPEN Masculin / men
1. Bostan Adrian, Bucuresti - 03:54:41
2. Manea Silviu, Zarnesti - 03:56:15
3. Balan Silviu, Sacele - 03:59:42

Feminin 18-29 / women
1. Gainariu Iulia, Zarnesti - 04:35:38
2. Dobre Alexandra, Zarnesti - 05:35:41
3. Itu Rose-Marie, Zarnesti - 06:15:54

Feminin 30-39 / women
1. Mica Ioana, Cluj Napoca - 05:27:57
2. Bajenaru Raluca Michaela - 05:53:41
3. David Cornelia - 06:02:52

Feminin 40-49 / women
1. Marin Daniela, Brasov - 05:36:17
2. Dan Andreea, Zarnesti - 06:07:03
3. Ciulei Ioana, Brasov - 06:31:05

Masculin 18-29 / men
1. Bostan Adrian, Bucuresti - 03:54:41
2. Balan Silviu, Sacele - 03:59:42
3. Vlad Florin Danut, Bucuresti - 04:04:47

Masculin 30-39 / men
1. Manea Silviu, Zarnesti - 03:56:15
2. Galiteanu Ionut, Zarnesti - 04:02:38
3. Munteanu Florin, Bucuresti - 04:12:17

Masculin 40-49 / men
1. Neagoe Ion, Brasov - 04:20:12
2. Sarosi Iosif, Santamaria Orlea - 04:45:09
3. Blajiu Gheorghe, Rasnov - 04:56:21

Masculin 50-59 / men
1. Sangeorzan Lazar, Oradea - 05:16:42
2. Ghitoc Liviu, Brasov - 05:52:24
3. Mocanu Alexe, Bucuresti - 06:02:39

Masculin 60-69 / men
1. Moraru Gheorghe, Brasov - 06:11:41
2. Dinu Gheorghe, Brasov - 06:30:41
3. Curcan Costica, Brasov - 06:43:55

Masculin 70+ / men
1. Chiurlea Cristian, Bucuresti - 08:11:01

Categoria Speciala / special category
1. Suciu Ladislau, Uricani - 04:27:47
2. Dumitrescu Andrei, Brasov - 04:30:23
3. Jinga Nicusor, Zarnesti - 04:34:30
01.11.2013

Cateva ore pana la start...

Mai putin de o zi pana la startul editiei 2013 a Maratonului Piatra Craiului Salomon. Peste 680 de sportivi si-au anuntat participarea. Traseul se prezinta in stare buna, zapada s-a topit in totalitate. Ziua este mai scurta cu aproape o ora, iar pentru cei care inca nu au aflat, startul se va da la ora 8.00.
Noi, Zarnestiul si Piatra Craiului va asteptam cu inima deschisa. Sa ne bucuram impreuna de inca o zi din viata...

CarpathianMan


30.10.2013

Program MPC Salomon 2013.../
Programm of MPC Salomon 2013

Dragi prieteni,
avand in vedere ca s-a trecut la ora oficiala de iarna si ca ziua lumina este cu cel putin o ora mai scurta, iata cateva lucruri despre programul de desfasurare:

Validare si ridicarea pachetului de start... se face in foaierul Casei de Cultura, astfel:
- vineri 01.11.2013 intre orele 17.00 - 20.00 (in caz de nevoie vom prelungi programul)
- sambata 02.11.2013 intre orele 06.00 - 07.00
Avand in vedere ca validarea necesita cateva minute pentru fiecare persoana si ca la start se anunta a fi aproximativ 600 de pesoane va sfatuim sa veniti din timp, adica de vineri.

Briefing...
... un briefing va avea loc vineri 01.11.2013, ora 20.00 la Casa de Cultura Zarnesti. Deasemenea inainte de start se vor comunica eventualele noutati.

Sambata 02.11.2013... Centru Zarnesti (zona CEC)
... ora 07.30 - deschiderea zonei de start
... ora 07.50 - prezentarea castigatorilor MPC Salomon 2012
... ora 08.00 - STARTUL MPC Salomon 2013
... intre orele 12.45 si 18.30 - sosiri maraton

MPC Junior...
... va avea loc sambata 02.11.2013, incepand cu ora 16.00 in zona start/sosire a maratonului.
... inscrierile se fac la fata locului (cortul info) incepand cu ora 15.00.
... premierea MPC Junior se va face in acelasi loc in jurul orei 16.45.

Pasta party...
... va avea loc sambata 02.11.2013 incepand cu ora 16.30 la Sala de sport a Liceului Teoretic Zarnesti.
... doar posesorii tichetelor speciale vor avea acces la pasta party. Fiti siguri ca aveti aceste tichete cu voi!

Spectacol, prezentari... Casa de Cultura, incepand cu ora 18.00
Invitati speciali, Teo Vlad si Aurel Salasan, respectiv Toma Coconea, ne impartasesc experientele traite in doua din cele mai mari provocari din 2013: cucerirea optmiarului Nanga Parbat in premiera romaneasca pe ruta Schell, respectiv incheierea cu succes a unei noi editii Red Bull X-Alps.

Festivitatea de premiere... Casa de Cultura, incepand cu ora 19.30
Sa ne vedem cu bine pe 2 noiembrie!

Dear friends,
here are some things about the new program of the event :

Check in and pick up of start package ... is in the foyer of Culture House, as follows:
- Friday, 01.11.2013 between 05.00PM - 08.00PM (if will be necessary will extend the program)
- Saturday, 02.11.2013 between 06.00 AM and 07.00 AM
Since the process require several minutes per person and we are expecting approximately 600 racers, we advise you to come from Friday evening

Briefing ...
... a briefing will be held Friday, 01.11.2013, 8.00 PM at the Culture House. Before the start will communicate any updates.

Saturday 02.11.2013 ... Zarnesti Center (CEC Bank area)
... 07.30 AM - opening of the start area
..
. 07.50 AM - presentation of the Salomon MPC 2012 winners
... 08.00 AM - START MPC Salomon 2013
... between the hours of 12.45 AM and 06.30 PM - arrivals

MPC Junior ...
... will take place on Saturday 02.11.2013 , starting from 04:00 PM (marathon start/finish area).
... registrations ther will be made on site (Info tent) starting from 03.00 PM.
... MPC Junior awards ceremony will be held in the same place around 04.45 PM.

Pasta Party ...
... will take place on Saturday 02.11.2013, starting from 04.30 PM at Teoretic High School Sports Hall.
... only special ticket holders will have access to the pasta party. Make sure that you have these tickets with you!

Show presentations ... Culture House , starting at 18.00
Special guests, Teo Vlad and Aurel Salasan,
respectively Toma Coconea share their experiences lived in two of the biggest challenges in 2013: a Romanian premiere, the succesful ascent of Nanga Parbat, on Schell route, and the successful conclusion of a new edition of the Red Bull X-Alps .

Award Ceremony ... Culture House starting from 19.30

See you on 2 of November!
CarpathianMan

14.10.2013

MPC Salomon 2013...confirmare, retragere, inscrieri noi!/
MPC Salomon 2013...confirmation, withdraw, new entries!

Dragi prieteni,
dupa cum stiti, noua data de desfasurare a editiei 2013 este sambata 2 noiembrie.
Intre 15 si 25 octombrie va rugam sa confirmati inscrierea sau retragerea din cursa. Pentru cei care isi regasesc numele in lista de participanti din 05.10.2013 (afisata pe site) exista un formular simplificat, in care se completeaza: numele, prenumele, CNP-ul si numarul de telefon.
Tot in aceiasi perioada exista posibilitatea de noi inscrieri. Cei care din diverse motive nu au reusit sa completeze o aplicatie de participare la MPC Salomon 2013 o pot face acum completand formularul standard.
Mai multe informatii gasiti... aici

Dear friends,
as you know, the new race date for 2013 edition is Saturday, 2 of November.
Between 15 and 25 October we ask you to confirm your registration or withdraw from the race. For those who found their names in the 05.10.2013 registration list (displayed on website) is available a simplified form: surname, first name, social security number and telephone number.
In the same period of time, there is also the possibility of new entries. The standard form it will be available for those who for various reasons were unable to complete it till now.

You can find more...here

CarpathianManMPC Salomon 2013 se amana!
MPC Salomon 2013 will be delayed!

Dragi prieteni,
echipa de organizare a decis amanarea editiei 2013 a MPC Salomon pentru SAMBATA 2 NOIEMBRIE 2013, ora 8.00.
Starea vremii si a traseului sunt dificile si reprezinta factori care ar putea sa puna in pericol siguranta noastra a tuturor. Stratul de zapada masoara intre 15 cm in satul Magura si 35 cm pe coborarea din Valea Urzicii si astazi a nins in continuare, temperatura scazuta iar vizibilitatea este foarte mica. Zapada grea si faptul ca frunzele nu au cazut inca a provocat multiple caderi de copaci si crengi pe traseu. Dupa o atenta analiza cu toti cei implicati si lasand la o parte patimile si frustrarile am luat decizia de a amana cursa.
Multumim si speram sa intelegeti motivele care au dus la aceasta decizie, care si asa este destul de grea!

Revenim cu noutati cat de curand!

Dear friends,
the organizing team decided to postpone the 2013 edition of MPC Salomon for Saturday 2 November 2013, at 8.00 AM.
The weather and route are difficult and represent factors that might endanger our safety.

Snow measure between 15 cm in Magura village and 35 cm Urzicii Valley and today continued to snow, l
ow temperature and poor visibility on the alpine area. Heavy snow and leaves that have not fallen caused multiple brakes of branches and trees on the trail. After a careful analysis of all aspects and leaving aside the passions and frustrations we decided to postpone the race.
Thank you
and we hope you understand the reasons for this decision, which is quite heavy so!


We'll be back with updates soon!


03.10.2013 / 08.00AM

Echipament obligatoriu...necesar!!!
Required ... mandatory equipment!!!

In atentia tuturor celor care sunt inregistrati la MPC Salomon 2013.
Avand in vedere conditiile meteo de azi
(zapada pe 60% din traseu si temperaturi scazute) si prognoza meteo pentru ziua cursei, paragraful echipament obligatoriu din regulament se modifica astfel:

Echipament obligatoriu

...bidon 0,5l +minim 0,5l lichid la start; alimente (minim doua batoane saugeluri la start); rucsac sau borseta; unpantalon lung SI UN SUPRAPANTALON, un tricou cu mâneca lunga SI O HAINA GROASA(PUFOAICA SAU POLARTEC);o haina de ploaie; sapca sau caciula, MANUSI GROASE, O PERECHE DE CIORAPI GROSI, PANTOFI DE ALERGARE CU TALPA PROFILATA; harta si numar (ultimele doua le veti aveaîn pachetul de start).
...tine-ti cont ca este o competitie ce se desfasoara în zona montana sivremea se poate schimba foarte rapid!

Echipament recomandat
...
...bete, gheare de pisica, telefon, fluier, folie supravietuire, o mica trusa de prim ajutor.

Cei care vin la start fara echipamentul obligatoriu de mai sus nu vor fi acceptati in cursa!!

Attention all those who are registered at MPC Salomon 2013.
Because the weather condition from today (snow on 60% of the route and low temperatures) and the weather forecast for race day, the mandatory equipment section of the Regulation is amended as follows:


Mandatory equipment ...
bottle 0,5 l + Low ... 0,5 l liquid at home, food (minimum two bars saugeluri at home) backpack or fanny pack, long sleave trausers AND A  PAIR OF RAIN TRAUSERS, a shirt with long sleeves AND A THICK COAT (DOWN JACKET OR POLARTEC), a raincoat, A WINTER CAP  or hat, WINTER GLOVES, A PAIR OF THICK SOCKS,
RUNNING SHOES WITH FLANGE; map and number (last two aveaîn package you will start).
Keep your mind ... it is a competition that takes place in the mountains and the weather can be very bad!

Recommended Equipment ...
... sticks, cat claws, phone, whistle, survival wrap, a small first aid kit.

Those who will come to the start area without above required equipment will not be accepted in the race!

CarpathianMan


19.08.2015

Reload... Ce pot face cateva maini dibace...Trofeele Ultra Trail Fagaras 2015
Reload... What can do a few skilled hands...the trophies for Ultra Trail Fagaras 2015

Pentru a doua oara, copii de la Cercul de pictura din cadrul Scolii Generale nr.1 din Zarnesti au transformat "pietrele" stranse in decursul anului trecut din Fagaras in trofee pentru editia din acest an a UTF.

Multumim, Cosmina Savu, Andreea Savu, Maridana Popa, Cristina Cojocaru, Aura Zahiu, Sofia Dobrinoiu, Lucian Vlad, Sabin Nicolcioiu, d-na profesoara Anca Savu, multumim pentru pasiunea si daruirea pe care le-ati pus in realizarea unor trofee unice!

For the second time, the children from the painting course of the Secondary School No. 1 from Zarnesti has turned the "rocks" collected in the past year from Fagaras into the 2015 edition UTF trophies.

Thank you Cosmina Savu, Andreea Savu, Maridana Popa, Cristina Cojocaru, Aura Zahiu, Sofia Dobrinoiu, Lucian Vlad, Nicolcioiu Sabin, and Mrs. teacher Anca Savu, thank you for passion and dedication that you put in the realization of such unique trophies!

 
 
 
 

03.09.2013

UTF 2013 - lista finala
UTF 2013 - the final list 

Cu trei zile inaintea prologului de la Avrig, iata lista finala cu cei inscrisi la editia a II a Ultra Trail Fagaras

Astfel la cursa regina, UTF3 (trei etape) sunt inscrise 47 echipe:
5 la feminin; 13 la mixt; 8 la master si 21 la masculin. Trei dintre acestea vor intra si in clasamentul categoriei speciale.

La cursa UTF1 (o etapa) sau inscris 9 echipe: 1 la feminin, 3 la mixt si 5 la masculin.
Ne vedem la Avrig...

Three days before the start of prolog from Avrig, we are publishing the final registration list of second Ultra Trail Fagaras

In the Queen race, UTF3 ( 3 stages) there are 47 teams:
5 on women, 13 on mixed, 8 on master and 21 on men category. Three of these teams there will enter also in the ranking of special category.

On the UTF1 race (one stage) there are 9 teams: 1 women, 3 mixed and 5 men.
See you in Avrig...

CarpathianMan


28.08.2013

Inscrierile on line la UTF s-au incheiat
Online registrations at UTF ended

In cursa principala, cea de trei zile s-au inscris 38 de echipe: 4 la feminin, 12 la mixt, 6 la master si 15 la masculin.
Alte 5 echipe vor lua parte la cursa de o zi. De acum, doar posesorii unui wildcard UTF vor mai putea intra in cursa.

In the main race, the three days there are registred 38 teams: 4 on women category, 12 on mixed, 6 on master and 15 men race.
Other 5 teams will take part in one day race. From now on, only the holders of a UTF wildcard will be accepted in the race.

CarpathianMan

16.08.2013

"Fiti bine veniti in Piatra Craiului!"
"Welcome in Piatra Craiului!"

Luni 19 august, ora 01.00 se vor deschide inscrierile pentru editia 2013 a Maratonului Piatra Craiului. 40 de zile pentru a va putea inscrie la cea de a opta "Hora a Craiului".
Monday, 19 August, at 01.00 AM there will open the registrations for the 2013 Piatra Craiului Marathon. 40 days to apply for the eighth "Tour of Piatra Craiului".

CarpathianMan


07.08.2013
Trailer Ultra Trail Fagaras 2013
...povestea CarpathianMan continua cu o noua editie a unei curse epice...
...the story of CarpathianMan is going forward with a new edition of an epic race...
 
CarpathianMan

02.06.2013

Inscrierile on line la B3M s-au incheiat
Online registrations at B3M ended

In cursa principala, cea de trei zile s-au inscris 53 de echipe: 4 la feminin, 7 la mixt, 6 la master si 36 la masculin.
Alti 47 de rideri vor lua parte la cursa de o zi. De acum doar posesorii unui wildcard B3M vor mai putea intra in cursa.

In the main race, the three days there are registred 53 teams: 4 on women category, 7 on mixed, 6 on master and 36 men race.
Other 47 riders will take part in one day race. From now on only the holders of a B3M wildcard will be accepted in the race.

CarpathianMan


28.05.2013

To remember ... part 2

Au mai ramas 4 zile pana la inchiderea inscrierilor on-line pentru editia 2013 a Bike 3Mountains. Dupa 31.05.2013, ora 24.00 doar posesorii  wildcardului B3M vor mai avea acces in cursa.

Iata si povestea celor doua echipe din Medias, Ciclomed 87 - Dragos Costea, Attila Szakacs si Ciclomed 79 - Olimpiu Haidu, Corin Zinz  la editia de anul trecut. Primii au incheiat cele trei zile in 17h51min, castigand categoria master masculin, respectiv 21h25min, locul 11 la masculin pentru Olimpiu si Corin.

Four days until the on-line registration for Bike 3Mountains there will be closed. After 31.05.2013 /12:00PM only the B3M wildcard owners will be allowed to register for the race.

Here is the last year edition story of the two teams from Medias, Ciclomed 87 - Dragos Costea, Attila Szakacs and Ciclomed 79 - Olimpiu Haidu, Corin Zinz. The first ended the three days in 17h51min, winning master category, respectively place 11 on men category for Olimpiu and Corin, in 21h25min.

CarpathianMan


22.05.2013

To remember ... 2012

Si pentru ca momentul startului se apropie, iata mai jos cateva imagini surprinse de echipa Mountain Riders ( Tibi Bereczki, Andras Dombi ) si montate de Stefan Uricariu intr-un film care ne aduce o parte din "Povestea celor 3Munti".
Multumim Tibi, Andras si Stefan!

Because the start time is approaching, enjoy some images captured by Mountain Riders team (Tibi Bereczki, Andras Dombi) and arranged by Stefan Uricariu in a film that brings some of the "2012 Bike 3Mountains story".
Thank you Tibi, Andras and Stefan!

CarpathianMan


20.05.2013

BIKE 3MOUNTAINS A AJUNS LA EDITIA IV
BIKE 3MOUNTAINS REACHED Edition IV

Buna ziua tuturor!
Dupa aproape o luna de alergat prin Carpati, iata-ne gata de treaba. Lucrurile stau destul de bine pana in prezent. Sunt mari sanse sa revenim la traseul initial in ziua a doua (Piatra Craiului). Deci va readuc aminte, Bike 3Mountains este o incercare dificila care cere o buna pregatire fizica si psihica, un bagaj serios de cunostinte tehnice si mai presus de toate un ridicat nivel de acceptare a provocarilor cursei.
Iata cateva raspunsuri la cele mai frecvente intrebari:

1. Putin mai mult de 11 zile pana la inchiderea inscrierilor on-line pentru cursele M3 (echipe, trei zile) si M1 (individual, o zi). Dupa 31.05.2013 ora 24.00 doar beneficiarii unui wildcard B3M vor mai avea acces in cursa.

2. Pentru cursa Family inscrierile se vor face la oficiul de cursa, in zilele de vineri si sambata. 

3. Iata mai jos listele cu participantii inscrisi pana la 20 mai 2013 la cele doua curse care vor avea loc in acest an la Bike 3Mountains.
M3 -cursa trei zile / echipe
M1 -cursa o zi / individual

4. Plata taxei de inscriere se poate face  astfel:
4.1. prin transfer bancar catre:
Grind Adventure
T. Vladimirescu, 4, 505800 Zarnesti, BV, Romania
CUI: 30128177, Nr. Reg. Comertului: J8/650/2012
CEC Zarnesti, IBAN RO83 CECEBV 1930 RON 0856131
cu mentiunea: Pachet 3Munti - M3 sau M1 (in functie de cursa la care v-ati inscris)
4.2. numerar la validare.

5. Pentru concurentii care vor veni cu masina personala la startul M3 (Stoenesti, AG) se va avea in vedere organizarea unui transfer contra cost (20 lei/pers) pentru recuperarea acestora. Masina cu care se va face acest transfer va pleca de la Cheile Gradistei Fundata, dupa incheierea cursei din prima zi. Va rugam sa anuntati la validare daca doriti un astfel de transfer.


Hello everyone!
After almost a month of running through the Carpathians, we are ready to work. Things are pretty good so far. There are big chances to get back on the first edition track for the second day (Piatra Craiului). I remind you, Bike 3Mountains is a difficult race that requires a good physical and mental preparation, serious technical knowledges and above all a high level of acceptance of the challenges of the race.
Here are some answers to the most frequently questions:

1.
A little more than 11 days to the end of online registrations for the M3 (teams, three days) and M1 (individual, one day). After 31.05.2013, 12:00 PM there will be accepted in the race only the people who have a B3M wildcard.

2. The registration for Family race there will be made friday and saturday at the race office.

3. Below you will find the registration lists until May 20, 2013.
M3 race three days / teams
M1-race one day / individual

4. The payment of the registration fee can be made as follows:
4.1. by bank transfer to:
Grind Adventure
T. Vladimirescu, 4, 505800 Zarnesti, BV, Romania
CUI: 30128177, Nr. Reg. Trade: J8/650/2012
CEC Zarnesti, IBAN RO83 CECEBV 1930 RON 0856131
mention: Package 3Mountains - M3 or M1 (depending of course on which you registered)
4.2. cash on the validation.

5. For competitors who will come by car to the M3 start line (Stoenesti, AG) there will be organized a transfer for recovering the car. The transfer will be organized after the end of the first day race. The transfer fee is 20 lei/person. Please let us know on validation if you need such kind of transfer.

CarpathianMan Team


05.02.2013

Si ... a fost proiectia "Ultra Trail Fagaras 2012" la Brasov
And ... it was the project "Ultra Trail Fagaras 2012" in Brasov

Vineri 01 februarie, Sala Centrului Cultural Reduta a fost asaltata de peste 150 de iubitori ai miscarii in natura, alergatori montani si participanti la cursa, care au venit sa vada premiera de la Brasov a filmului realizat de Dragos Costea la "Ultra Trail Fagaras".
Vizionarea filmului a fost urmata de prezentarea echipelor si a voluntarilor din zona Brasovului care au participat la aceasta editie. Am avut sansa sa ii cunoastem si sa intram in dialog cu cativa din ocupantii podiumurilor de la masculin, master, mixt si feminin.

Friday, first day of february,the Reduta Cultural Centre was assaulted by more than 150 fans of movement in nature, mountain runners and race participants who came to see the Brasov premiere of the Dragos Costea film, "Ultra Trail Fagaras 2012".
The projection was followed by the presentation of the teams and volunteers from Brasov area, who participated at this edition of UTF. We had the chance to know and discuss with some of them.

 
 
 Silviu Manea si Ionut Galiteanu - "Sponser Team", castigatori la general si la masculin
 
 Ion Nusu Neagoe si Gigi Blajiu - "Master Team", loc doi la general si primii la master
 
 Adi Rosca si Nicu Plumbota - "Ebasto", loc doi la master
 
 Pepi Tilea si Ioan Bebeselea de la "Pepi&Bebe in Alergare", loc doi la masculin
 
 Andreea Dan, Nathalie David (RouFra Girls), Oana Serban (Roua si Pisi), Andreea Danila, Paula Dogaru (Run for Fun)
 
 Alexandra Dobre si Rares Manea - Honey Energy, loc doi la mixt
 
 Cornelia David si Mihai Orleanu - "Forza EcoMarathon", loc trei la mixt;
 
 Florin Ianovici-Cristache si Eugen Taras - Kronstadt Running Team

CarpathianMan


28.01.2013

Caravana "Ultra Trail Fagaras 2012" a ajuns la BrasovVineri 01.02.2013, ora 18.00 cu sprijinul Centrului Cultural Reduta si al CPNT Brasov, va avea loc a doua proiectie a fimului realizat de Dragos Costea. O pledoarie dedicata pasiunii, Mariei Sale Muntele si acestei familii minunate a alergatorilor montani.
Dragi prieteni sunteti invitati sa redescoperiti forta si salbaticia de vis a Fagarasului, sa-i cunoasteti pe castigatori de la masculin si master si pe ceilalti participanti din zona Brasovului.

CarpatianMan23.01.2013

Premiera Ultra Trail Fagaras - filmul editiei 2012
Premiere of Ultra Trail Fagaras - the movie of 2012 edition

In prezenta d-lui Dinu Mititeanu si a unui numeros si avizat public, a avut loc la Cluj Napoca, primul act din seria de proiectii cu filmul: "ULTRA Trail Fagaras 2012".
Trei zile, echipe de doi, prolog la Avrig si doua etape de munte, 75 km si 5400 metri diferenta de nivel pozitiva si negativa.
Filmul realizat de Dragos Costea ne poarta pe urmele celor care au raspuns provocarii lansate de cursa care incununeaza seria "CarpathianMan"
A fost o seara minunata de care ne-am bucurat cu toti, pe care am petrecut-o din nou in sanul "familiei alergarii montane" si pentru asta va multumim tuturor!

In the presence of mr. Dinu Mititeanu and a large and knowledgeable public, we have made the first step in "Ultra Trail Fagaras 2012" film projection series.
Teams of two, three days, the prologue in Avrig and two mountain stages, 75 km and 5400m of positive and negative
denivelation.
The film of Dragos Costea lead us on the footsteps of those who responded to the challenge launched by the crowns of "CarpathianMan" series
It was a
wonderful evening, we enjoyed each second spent in the middle of "mountain running family" and for this we are thank you all!

 
 Dragos Costea - ultimele detalii!
 
 "Nea" DINU MITITEANU - flacara care continua sa arda cu vigoare pentru educatia in "SPIRITUL MUNTELUI"
 
 Prezentarea filmului a fost facuta de "nea" Dinu Mititeanu
 
 Cei trei participanti din Cluj la UTF 2012: Ioana Sarbu, Ioana Mica si Adi Beleanu
 
 Se pregateste a treia editie Maratonului Apuseni: 23 iunie 2013

Urmatoarea proiectie va avea loc pe 01.02.2013 la Brasov, la Centrul Cultural Reduta, cu incepere de la ora 18.00!

Next projection will be held on 01.02.2013 at Reduta Cultural Center from Brasov, starting from 06.00PM!

CarpathianMan11.01.2013

"Ultra Trail Fagaras - filmul editiei 2012", premiera la Cluj Napoca

"
Ultra Trail Fagaras - the movie of 2012 edition" premiere in Cluj Napoca

Premiera filmului realizat de Dragos Costea, Ultra Trail Fagaras 2012 va avea loc pe 21.01.2013 la Cluj Napoca. Avand sustinerea Clubului Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj si a Facultatii de Geografie din cadrul UBB speram ca evenimentul se va bucura de succes.
Proiectia se va desfasura cu incepere de la ora 20.00, in amfiteatrul George Vâlsan al Facultatii de Geografie Cluj.

The premiere of the movie realized by Dragos Costea, "Ultra Trail Fagaras - 2012" will take place on 21.01.2013 in Cluj Napoca. Having the support of Romanian Alpine Club - Cluj University Section and UBB Geography Faculty, we hope the event will be successful.
The projection will start at 08.00 PM in the George Valsan auditorium of the Cluj Geography Faculty.

CarpathianMan 


09.10.2012

"Hoinariii" la MPC 2012

Sunt convins ca foarte multi dintre noi au trait in avans anumite momente, dar inca nu am auzit ca cineva sa fi scris in avans un blog despre participarea la un maraton. Iata Alex Fodor - unul dintre cei trei Hoinari a facut-o. Cele doua povesti, una imaginara si cealalta reala vor deschide seria de povesti MPC din acest an! Multumesc celor trei Hoinari: Ana, Elena si Alex, fara povestile lor, fara pasiunea, fair play-ul si spiritul lor viu, Maratonul Piatra Craiului nu ar fi la fel!

MPC 2012
de Alex Fodor, candva in septembrie 2012

De mult am vrut sa fac asta :).....

La Zarnesti am ajuns destul de tarziu in noapte. Drumul a fost lung - toamna si-a facut deja simtita prezenta. Ana are deja 2 luni - e deja o "domnisoara" .
De MPC ma leaga o gramada de amintitri. Doar frumoase. Inceputul. Totul.
Ca si anul trecut, am venit aici sa fac un concurs bun.Saptamana de antrenament la 2000m din Austria sper sa aiba un cuvant de spus. As minti daca as zice ca nu am emotii...
O lumina mohorata si o burnita marunta ma intampina dimineata. Sunt momente cand "e nevoie" de vreme proasta. Speram sa ploua. Marlaneste, nesportiv, dar speram sa ploua.
Pe ploaie calcarul alunecos acoperit cu noroi e o adevarata "placere". Imi prinde bine orice truc care reduce viteza traseului. Imi prinde bine absolut orice il face mai tehnic.
Ritualul sfant al pregatirii inainte de start. Aici voi merge fara bete, cu bidonul Sponser intr-o mana. Manecutele de bicicleta, incalzitoarele de picioare, tricoul de bicicleta, manusile si buff-ul. Echipamentul il pastrez minimal.

Si aici o sa reincerc din nou sa alerg cu MP3-ul... imaginati-va mai departe aici...


MPC - back to roots
de Alex Fodor, 07.10.2012

MPC... Normal povestea era deja spusa inainte de cursa propriu-zisa (http://www.hoinarii.blogspot.de/2012/09/mpc-2012.html) , dar realitatea a fost cu totul alta.
MPC 2012 a fost aproape mistic. MPC-ul in sine este un concurs aparte, un eveniment de care ma leaga amintiri deosebite. Si an de an MPC-ul pentru mine a venit cu surprize.
Avea sa nu fie cursa "mainstream" pe care am preconizat-o. MPC 2012 a insemnat enorm pentru mine. Nu neaparat din prisma rezultatului (excelent) pe care l-am obtinut.

A fost intr-adevar un "back to the roots". S-a asemanat destul de mult cu cursa din 2011: odata dat startul s-a ridicat un val si a fost doar bucurie si placere pura.

MPC 2012 mi-a amintit ca fac ceea ce fac de placere si nu fiindca trebuie. E alegerea si bucuria mea sa alerg prin munti atunci cand o fac - nu o obligatie si o datorie. Si trebuie sa ma bucur de fiecare moment.
MPC 2012 m-a reinvatat sa zambesc. Sa zambesc multimii de suporteri care m-au incurajat de-a lungul intregii curse. Sa zambesc fotografiilor pasionati. Sa zambesc turistilor de pe marginea drumului pe care 7 editii de MPC i-au modelat si care acuma ii incurajau sincer pe toti alergatorii.

Sa zambesc si sa multumesc voluntarilor din fiecare punct de control, sa schimb cate o vorba cu oamenii de pe margine care ma incurajau : "Hai Alex!", "Hai Suca!".
MPC 2012 m-a reinvatat inainte de toate sa nu mai urasc. M-a reinvatat ca aici nu e un razboi. Ca ceilalti 500 de participanti nu sunt dusmanii mei. Nu sunt niste inamici pe care trebuie sa-i elimin. Ei sunt prietenii mei alaturi de care alerg si ma bucur. Si acesta e cel mai mare castig cu care am ramas dupa acest MPC.
MPC mi-a reamintit ca muntele e frumos, ca nu e numai o pista de alergare. M-a re-invatat sa ma bucur ca am sansa sa alerg aici in Piatra alaturi de prietenii mei.
... continuarea pe blogul personal al Hoinariiilor!

Au sosit si rezultatele provizorii, daca aveti completari de facut va rugam sa-ne scrieti pe [email protected]. Multumim! Pentru a le vizualiza accesati butonul clasamente.

CarpathianMan


08.10.2012

Primii trei ... la MPC Salomon 2012

Ziua cursei a fost splendida, pe masura sufletului participantilor la MPC Salomon, fie ei sportivi, voluntari, sustinatori, spectatori sau membrii ai staff-ului de organizare. Multumim tuturor pentru pasiunea si placerea responsabila de care ati dat dovada sambata!
Iata podiumurile la cele 11 categorii din cadrul Maratonului Piatra Craiului Salomon 2012:

The top three ... for MPC Salomon 2012

Race day was splendid, like the soul of MPC Salomon participants, whether they are athletes, volunteers, supporters, spectators or members of organizing staff. Thank you all for your passion and responsible pleasure you proved Saturday!
Here are the podiums of the 11 categories of Marathon Piatra Craiului Salomon 2012:

OPEN Feminin / Women

1.  Dogaru Paula - Buzau    5:12:28 
2.  Tanase Gianina Ramona - Timisoara    5:15:54
3.  Luchian Oana-Alina - Barlad    5:23:30                   

OPEN Masculin / Men

1.  Palici Viorel - Magura, Moieciu    3:51:51   
2.  Balanescu Ciprian - Timisoara    4:02:45   
3.  Vlad Florin-Danut - Valea Dragului    4:03:35            

Feminin 18-29 / Women

1.  Dogaru Paula - Buzau    5:12:28
2.  Luchian Oana Alina - Barlad    5:23:30
3.  Gainariu Iulia - Zarnesti    5:36:09        

Feminin 30-40 / Women 

1.  Tanase Gianina Ramona - Timisoara    5:15:54
2.  David Cornelia Gabriela - Bucuresti    6:08:38
3.  Bajenaru Raluca-Michaela - Bucuresti    6:23:05               

Feminin 41+ / Women 

1.  Marin Daniela - Brasov    5:31:52
2.  Dan Andreea    Zarnesti    5:54:23  
3. Simionescu Madalina - Bucuresti    6:27:13                 

 Masculin 18-29 / Men 

1.  Palici Viorel - Magura, Moieciu    3:51:51
2.  Balanescu Ciprian - Timisoara    4:02:45 
3.  Vlad Florin-Danut - Valea Dragului    4:03:35                

Masculin 30-40 / Men 

1.  Constantin Marian Cosmin - Zarnesti / Limassol    4:04:26
2.  Balan Marcel - Prundu Bargaului    4:06:10
3.  Tanase Alin Flavius - Timisoara    4:11:46               

Masculin 41-50 / Men

1.  Neagoe Ion Nusu - Brasov    4:11:23
2.  Blajiu Gheorghe - Râsnov    4:46:57
3.  Marc Daniel - Tg. Mures    4:57:07               

Masculin 51-60 / Men

1.  Mosonyi Gyorgy - Cluj Napoca    5:31:41
2.  Mocanu Alexe - Bucuresti    6:04:55
3.  Bogya Zoltan - Cluj Napoca    6:44:11               

Masculin 61+ / Men

1.  Moraru Gheorghe - Brasov    6:44:45
2.  Turcu Stan - Bucuresti    7:03:23
3.  Buburuz Simion - Brasov    8:02:31         

 Speciala / Special (membrii Salvamont, Jandarmerie, ISU, Politie)  

1.  Rotariu Iulian - Botosani    4:52:18  
2.  Tanase Ovidiu - Sibiu    5:09:59
3.  Boaru Ioan Mihai - Sibiu    5:48:08

Revenim in cursul zilei de azi cu rezultatele complete provizorii. 
Will come back later today with complete provisional results.

CarpathianMan Team


10.09.2012

Album UTF 2012 - Olimpiu Haidu

Multumim Oli pentru superba serie de fotografii realizata la Ultra Trail Fagaras 2012:
Thank you Oli for the superb photos album from Ultra Trail Fagaras 2012:

 


 

 

 

 

 

 

 

 
Puteti vedea intreaga galerie foto ... aici
You can see the entire photo gallery ... here

CarpathianMan


07.09.2012

UTF 2012 ...veni, vidi, vici...

A trecut si prima editie de Ultra Trail Fagaras. Am pasit cu dreptul, vremea superba, oameni si trasee extraordinare, o parte din elita alergarii montane de la noi, pasiunea si respectul s-au reunit la startul ULTRA Trail Fagaras. A trecut  si momentul grijilor si al emotiilor si a venit momentul sa depanam povesti, sa derulam fotografii si amintiri. In urmatoarele zile vom aduce in fata voastra cateva din acestea:

... incepem cu Alex Fodor, care nu se dezminte si ne tine inca o data lipiti cu ochii de ecranul computerului...

E o senzatie unica sa poti spune ca efectiv cunosti pe toti concurentii care vor lua startul. Sa ii poti numi prieteni. Termenul de suntem o familie, avem aceleasi pasiuni
- au cea mai buna transpunere in realitate la concursurile lui Luci. Si asta s-a simtit mai bine ca niciodata la UTF... a insemnat foarte mult pentru mine. Mi-a redat cheful de alergat. Bucuria de a fii din nou liber sus pe crestele muntilor. Bucuria de a...alerga...continuarea o gasiti pe blogul lui Alex


The first edition of Ultra Trail Fagaras has passed. We stepped with the right foot, beautiful weather, great people and trails, have been present part of the elite mountain running from Romania. The passion and respect gathered to start of Ultra Trail Fagaras. It passed also the time for worries and emotions and it's time to let free the stories, photos and memories of it. In the next days we will bring to you some of them:

... we start with Alex Fodor, who keeps us once again with eyes glued to the computer screen ...

It's a unique feeling to say that actually know all competitors which will start. To can call them friends. The term we are a family, we have the same passion - it have the mirror in Luci's competitions and we felt it better than ever in UTF ... . UTF meant a lot to me, gave it me back the running mood. The joy to be again free high on the mountains, the joy  to.. run ... you will find the all story on Alex's
blog 27.08.2012

Ultimii metrii pentru a te inscrie...la MPC Salomon 2012

Editia a VII a se apropie cu pasi repezi, doua zile pentru a te inscrie (30.09.2012, ora 24.00) si trei zile pentru a confirma participarea prin plata taxei (01.10.2012, ora 24.00). Dupa aceasta data aplicatiile care nu au fost confirmate prin plata vor fi anulate automat. Cei care nu au posibilitatea sa faca plata pana atunci dar, confirma prezenta la start printr-un email la ([email protected]) sau telefonic la 0722-553121 vor fi pastrati pe lista de inscriere.

Cele 400 de tricouri tehnice oficiale vor fi acordate primilor 400 de participanti care au confirmat participarea prin plata taxei de inscriere. Toti ceilalti inscrisi vor beneficia de tricoul oficial de bumbac.

Pentru a nu bloca liniile telefonice si a ne oferi posibilitatea de a pune totul la punct, va rugam sa va informati din timp, sa revedeti conditiile de participare, regulamentul oficial si toate informatiile referitoare la cursa.
Pana atunci ramaneti sanatosi si antrenati!

Last meters for registration on MPC Salomon 2012

The seventh edition of MPC Salomon is approaching very fast, two more days to register (09.30.2012, 24:00) and three days to confirm your participation by paying the entrance fee (01.10.2012, 24:00). After this date, applications which have not been confirmed by payment will be canceled automatically. Those who are unable to make the payment till then but, confirm their presence at start through email ([email protected]) or call +40722-553121 will be kept on the registration list.

The 400 official technical T-shirts will be reserved for the first 400 participants who have confirmed their participation by paying the registration fee. All other registered competitors will receive the official cotton T-shirt.

In order not to block phone lines and give us the opportunity to put everything in place, please review the conditions of participation, the official rules and all information relating to race.
Until then, stay healthy and trained!

Thank you,
CarpathianMan 


18.08.2012

Trailer UTF...2012

Timpul se scurge, incet dar sigur... doisprezece zile pana la start, doar sapte pana la inchiderea inscrierilor!  Multumim echipei Ciclomed, lui Dragos si Corin pentru introducerea in atmosfera inconfundabila a Muntilor Fagaras! Multumim maestrului Grigore Lese pentru acordurile autentice si pentru legatura vie cu traditia si viata simpla romaneasca!

The time is running, slowly but surely ... twelve days to start, just seven until the end of registration! Thanks to Ciclomed team, Dragos and Corin for introducing us in the great atmosphere of Fagaras Mountains! Thanks to master Grigore Lese for keeping alive the authentic Romanian traditions!

CarpathianMan


07.08.2012

MPC Salomon 2012

9mic.jpg

Editia a VII a Maratonului Piatra Craiului Salomon va avea loc ca de obicei in prima sambata a lui octombrie, deci va asteptam la Zarnesti pe 6 octombrie 2012 pentru a “incinge o noua Hora in jurul Craiului”!
Aplicatia de inscriere on-line si informatii vor fi disponibile incepand cu 10.08.2012 pe www.carpathianman.ro si pe blogul personal http://maratonpiatracraiului.blogspot.com/

The seventh edition of Marathon Piatra Craiului Salomon will be held like always in the first Saturday of October, than you are welcome to “run a new Hora around Piatra Craiului Mountains”, on 6 October 2012!
The on-line application for registration and info there will be available from 10.08.2012 on www.carpathianman.ro and on personal blog http://maratonpiatracraiului.blogspot.com/


08.08.2012 

Mai sunt 3 saptamani pana la start...

Peste 23 de zile se va da startul in prologul de la Avrig. Asemenea Bike 3Mountains pentru mountainbike, ULTRA Trail Fagaras aduce in Carpati formatul epic al curselor de alergare montana. Trei etape care sunt convins vor da nastere la trairi intense.
Incursiunea de o parte si de cealalta a granitelor medievale intre Transilvania si Valahia continua, de aceasta data mai la vest si strabate maiestuosii munti ai Fagarasului.
Pentru acest prim an vor fi acceptate un numar total de 100 de echipe la cele doua curse pregatite, UTF3 - trei etape, respectiv UTF1 - o etapa.
Fiind vorba de o cursa dificila atat din punct de vedere tehnic cat si al solicitarii fizice si psihice, participarea la ULTRA Trail Fagaras necesita o pregatire atenta a organismului si a echipamentului inaintea cursei.
Procesul de inscrierea presupune parcurgerea a trei pasi: completarea aplicatiei on-line, acceptarea acesteia si apoi validarea inscrierii. Experienta montana si cea a participarii la alte curse montane sunt doua din criteriile de selectie a aplicatiilor.

Three weeks to start ...

Only 23 days till the start of UTF prologue from Avrig. Like Bike 3Mountains for mountain bike, ULTRA Trail Fagaras brings in Carpathians the epic format of mountain running races. I am confident the three stages will rise intense feelings to the participants.
The incursion on both sides of the medieval border between Transylvania and Wallachia continue, this time a bit to the west, crosses the majestic mountains of Fagaras.
For the first year a total number of 100 teams will be accepted for the two race prepared, UTF3 - three stages and UTF1 - one stage.

ULTRA Trail Fagaras is a tough race, with technical, physical and mental demands. Competing in it, requires careful preparation of body and equipment before the race.
Registration process requires completion of three steps: completing the online application, acceptance and then validation of the registration. Mountain skills and the experience of participation in other mountain races are two of the criteria for selection of applications.

CarpathianMan Team


26.07.2012

ULTRA Trail Fagaras

Leagan de legenda al poporului roman, citadela a luptatorilor pentru libertate, Muntii Fagaras vor fi gazda unui eveniment care ne va purta pe “adancile urme” ale inaintasilor nostrii...

ULTRA Trail Fagaras 31.08 - 02.09.2012

... prolog la Avrig - SB, urmat de doua zile in cea mai grandioasa regiune alpina din lantul Carpatilor romanesti. Versanti salbatici, sei inguste, paduri umbroase, creste si custuri, uriase circuri glaciare si zeci de lacuri, toate acestea va asteapta sa le redescoperiti in cursa de alergare montana ce incununeaza seria de evenimente outdoor CarpathianMan®.

Sibiu, Arges, Brasov sunt cele trei judete atinse de rutele ULTRA Trail Fagaras in peregrinarile la nord si sud de creasta fagarasana, astfel au fost pregatite doua curse pe echipe:

UTF3 - 70 km lungime, 5420m urcare si 5240m coborare in trei etape
UTF1 - 32.3 km lungime, 3120m urcare si 2370m coborare intr-o etapa

ULTRA Trail Fagaras, piesa lipsa din puzzle-ul initial CarpathianMan® se va desfasura in acest an pentru prima data, finalizand astfel un proiect multisport romanesc care promoveaza sportul outdoor de anduranta.
Punerea acestuia in practica a inceput in octombrie 2006 cu o prima editie a cunoscutului Maraton Piatra Craiului (alergare montana), urmat la cateva luni de Postavaru Night (schi alpinism) si in 2008 de Sinaia Winter Race (schi alpinism). Doi ani mai tarziu a fost lansat Bike 3Mountains (mountain bike).

Pe langa organizarea seriei de evenimente, CarpathianMan® sustine protejarea mediului si refacerea celui distrus, prezervarea si promovarea stilului de viata traditional, al activitatiilor si al mestesugurilor aflate in stransa legatura cu muntele. Totodata incearca sa faca cunoscute numele si activitatea celor care fac cinste Carpatiilor si neamului nostru.

The cradle legend of Romanian people, citadel of freedom fighters, Fagaras Mountains will host an event that will carry the "deep marks" of our predecessors ...

Ultra Trail Fagaras 31.08 - 02.09.2012

... prologue to Avrig - SB, followed by two days in the grandest alpine region of the Romanian Carpathians. Wild slopes, narrow saddles, shady forests, sharp ridges and dozens of glacial lakes, all waiting for you to rediscover its in a mountain running race that crowns the series of outdoor events CarpathianMan ®.

Sibiu, Arges and Brasov, the three counties met the Ultra Trail Fagaras routes wanderings north and south of the Fagaras ridge. For this year there were prepared two team races:

UTF3 - 70 km long, 5420m ascent and 5240m descent into three stages
UTF1 - 32.3 km long, 3120m ascent and 2370m descent into one stage

Ultra Trail Fagaras, the ultimate piece in CarpathianMan ® puzzle, will be held this year for the first time, finishing a Romanian project which promote endurance and outdoor sports.
Putting the project into practice began in October 2006 with a first edition of the popular Marathon Piatra Craiului (mountain running), followed few months later by Postavaru Night (ski mountaineering) and in 2008, Sinaia Winter Race (ski mountaineering). Two years more and it was launched the 3 stages mountain bike event: Bike 3Mountains.

Besides organizing the series of events, CarpathianMan ® supports environmental protection and restoration of damaged areas. Preserve and promote traditional lifestyle, the activity and crafts closely connected with mountains. It also try to promote the names and activities of the people which are honor our nation.

CarpathianMan Team


15.07.2012

UTF... i-am dat drumul!

ULTRA Trail Fagaras...”piesa finala” din puzzle-ul CarpathianMan. Zilele astea am facut pasul cel mai important, i-am dat drumul, de azi poti sa te inscrii la evenimentul care aduce in Carpati formatul epic al curselor de alergare montana! ... incalzirea la Avrig, urmata de doua zile intr-una din cele mai dramatice si salbatice zone montane din Romania. ... aproape jumatate din traseu se afla pe crestele fagarasene, la peste 2000m altitudine ... /

ULTRA Trail Fagaras... the “ultimate piece” of the CarpathianMan puzzle. These days we’ve done the most important step, we’ve began, from today you can register for the event who bring the epic format of mountain running races into Carpathians ! ... warming up at Avrig followed by two days in one of the most dramatic and wild mountain areas from Romania. ... almost half of the route is over 2000 meters altitude...

CarpathianMan Team


19.06.2012

3 MUNTI IN TREI PASI...

...istoria B3M 2012 in fotografii, realizata de Mihai Benea. Partener oficial al evenimentelor CarpathianMan, Misu este un indragostit de natura in toate ipostazele ei. Il gasesti acolo unde te astepti mai putin,“zambindu-ti” larg din ochiul magic al aparatului sau. Pentru a te convinge de acest adevar iata intreaga galerie...

Leaota - ziua 1

Piatra Craiului - ziua 2

Bucegi - ziua 3

Noi toti iti multumim Misu, pentru ca ai surprins si retransmiti mai departe emotia acelor zile.
CarpathianMan Team


15.06.2012

PRIETENI

de Alex Fodor

Am sa va spun o poveste. O poveste deosebita, cu eroi deosebiti. O poveste care are loc departe de lumea silviu.b.jpgagitata, departe de grijile zilnice, intr-un decor feeric. O poveste despre ce inseamna pasiunea si mai presus de orice, ce inseamna camaraderia. E povestea noastra de la 3Munti.

In povestea aceasalex.JPGta eroii nu sunt interesati de cine a mai venit la concurs, cu cine o sa se bata, pe cine trebuie sa intreaca.
Eroii povestii noastre sunt nerabdatori sa vada traseul, sa se bucur
e de el si sa aiba vreme buna.

Eroii nostri gusta aventura. Pentru ea au venit. Pentru provocarea celor 3 zile, pentru "infruntarea" cu cele 3 trasee. E altceva. Nu e vorba de a scoate timpul de xx.yy pe distanta zz. Nu e vorba de locul in clasament. Aici e vorba de cu totul altceva: de a "birui" si totodata de a te bucura de traseu.

Dar cel mai frumos la acest concurs va fi faptul ca este pe echipe. Nu mai esti singur. Depinzi de cineva si cineva depinde de tine. In echipa esti ca pe perete legat in coarda: ai o responsabilitate fata de coechipierul tau...
continuarea pe blogul personal.

Multumesc Alex!
Ca de fiecare data reusesti sa prinzi “esenta CarpathianMan” si sa ne-o reimpartasesti noua tuturor in stilul tau inconfundabil, placut si direct. Placerea de a fi in natura si de a te da cu bicicleta a fost inca o data mai mare decat durerea fizica. Ar fi multe de spus, dar as cuprinde toate astea in: MA BUCUR CA SUNTEM PRIETENI!

Lucian - CarpathianMan Team 


14.06.2012

NOI GALERII FOTO...

pentru care multumim din suflet celor de mai jos:

Adi Bostan - 3M,

Iulian Coserea - 3M, etapa 1

Alina Robu - 1M, 3M etapa 2

...rabdare, rabdare, o flacara care arde cu valvataie se stinge repede...

CarpathianMan Team


13.06.2012

SCURTA IMPRESIE...

... dupa 3 zile de concurs, una mai grea decat cealalta, duminica seara pe fata tuturor se citea intrebarea "Pe unde-i maine traseul?" A fost un concurs extraordinar si pentru toti participantii cu care am vorbit au fost 3 zile pe care nu le vor uita prea curand. Numarul rezonabil de echipe a facut ca inca din prima seara sa ne cunoastem cu toti, dupa 3 zile fiind ca o mare familie. 3 munti care ne-au adus aminte la ce foloseste MTB-ul, in care furca a avut in sfarsit ocazia sa ajunga in capatul cursei la fiecare secunda.
Leaota, dupa un inceput "de incalzire" pe forestier, ne-a intampinat pe creste cu poteci aranjate cu indemanare de organizatori pe alocuri astfel incat sa poti trece pe ele cu bicicleta, dar la limita. Bolovani adaugati unde era nevoie, cate o lopata in marginea de iarba unde nu incapeau pedalele... Iar apoi am plonjat efectiv intr-o coborare dementa pe bolovani care parca nu se mai termina, dar nici nu cred ca dorea cineva sa se termine.

3_m_ziua_2_053.jpg

Apoi Craiul, cu potecile sale ascunse printre vai si prin paduri, dar fara sa faca abatere de la cele doua clasice catarari, Ciocanu si Prapastiile Zarnestilor, a impus un ritm mai variat de urcari si coborari si a avut grija sa nu scape nimeni nespalat pe picioare. Si poate unii si pe cap.
Iar pe final, Saua Strunga din Bucegi, care ne facea cu ochiul in fiecare zi in departare, ne-a primit dupa un urcus senzational. Practic o urcare in creasta pe single-trail, cu doua-trei bucati rezonabile de push-bike, dar in proportie de 80% parcursa pe bicicleta la limita echilibrului. Iar pe final, in extaz, poate cea mai lunga coborare continua de single-trail de la noi, oricum una din cele mai iubite, ne-a purtat in sicane, printre stanci si radacini, pe poteci uneori prea inguste pentru cauciucurile de 2.1, cu vantul vajaind in urechi, prin poieni si paduri care treceau ametitor prin fata ochilor, totul sub supravegherea atenta a peretilor stancosi ai Bucegilor care ne vegheau din dreapta, terminandu-se intr-un torent stancos in Moieciu de unde pe forestierul prafuit pana sus la complex am tras ca nebunii dupa ultimele secunde la clasamentul general, cu transpiratia curgand siroaie in ochi de la caldura infernala de amiaza.
Asa ne-am petrecut 34 de iubitori ai MTB-ului pe munte 3 zile de agonie si extaz.

Pentru mine si colegul meu Sorin a fost o cursa superba, in care am tras la maxim, ne-am depasit limitele si am reusit o clasare de care suntem mandrii si mai ales am reusit sa pastram voia buna si forma pana in ultima zi si, pe cuvantul meu, dupa sosire imi venea sa ma duc sa mai fac traseul inca o data.

Pe final, o promisiune ne-a adus si mai multa bucurie: editia viitoare s-ar putea sa se numeasca 4Munti si sa includa ca prima proba Iezerul, cu provocatoarea lui urcare la Crucea Ateneului si coborarea ametitoare la cabana Voina. Pana atunci, vom visa la asta. Si acum, cand imi inchid ochii, simt inca senaztia virajelor printre bolovani, salturile peste damburile de iarba si transpiratia curgand siroaie pe spate cand pedalam pe bicicleta la limita echilibrului printre turistii mirati de pe poteca ingusta si abrupta spre creasta Leaotei....

Nu pot sa zic decat: 3Munti - cu MTB-ul pe munte, un film in care multi nu au avut curajul sa joace...
Horatiu Campian


12.06.2012

FEED-BACK B3M 2012

Felicitari tuturor celor care au participat la una din cele mai frumoase curse din acest an!
A fost o editie extraordinara, vreme superba si atmosfera deosebita! Asteptam sa ne impartasiti noua tuturor experienta voastra la 3Munti 2012. Fie ca este scrisa sau in imagini ea poate transmite mai departe spiritul CarpathianMan!

Galeria foto in trei pasi, realizata de Mihai Benea, unul dintre fotografii oficiali Bike 3Mountains poate fi vazuta aici! Pentru inceput imagini surprinse la start si de-a lungul primei etape, cea din Muntii Leaota!
Multumim Misu!

3_m_ziua_1_051.jpg


Castigatorii M3 - echipe, 3 etape:

Masculin:
1. Rock Machine Team - 10:35:09 (et.1 - 03:32:02, et.2. - 03:47:20, et.3 - 03:15:45)
2. DHS Tibiscus Team - 11:55:36 ( et.1 - 03:55:36, et.2. - 04:25:33, et.3 - 03:34:03)
3. NoMad Merida Racing Team 1 - 12:52:21 (et.1 - 04:37:59, et.2. - 04:25:26, et.3 - 03:48:54)

3_m_ziua_1_055.jpg

3_m_ziua_1_054.jpg
Ferencz Ilyes - Rock Machine Team
Arpad Kelemen - Rock Macine Team
3_m_ziua_1_056.jpg
Rares Manea si Catalin Semeniuc
DHS Tibiscus Team

3_m_ziua_1_070.jpg
3_m_ziua_1_071.jpg
Laszlo Szigyarto
NoMad Merida Racing Team 1

Marian Marin
NoMad Merida Racing Team 1

Master masculin:

1. Ciclomed 87 - 15:21:57 (et.1 - 04:50:52, et.2. - 05:45:14, et.3 - 04:45:51)

3_m_ziua_1_072.jpg
Dragos Costea si Attila Szakacs
Ciclomed 87
Feminin:

1. NoMad Merida Racing Team Women - 16:19:23 (et.1 - 05:23:19, et.2. - 05:30:31, et.3 - 05:25:32)
2. Sis Adventure - 20:06:30 (et.1 - 06:32:45, et.2. - 06:59:30, et.3 - 06:34:15)

3_m_ziua_1_101.jpg 3_m_ziua_1_105.jpg
Emese Fodor
NoMad Merida Racing Team Women
Andreea Sandor
NoMad Merida Racing Team Women
3_m_ziua_1_136.jpg
Cornelia si Silvia David
Sis Adventure

Mixt:

1. Play Bike - 18:39:35 (et.1 - 06:02:46, et.2. - 06:45:02, et.3 - 05:51:46)

3-m-ziua-1_137_1.jpg
Dana Ilinca si Cristian Popa
Play Bike
Revenim  in curand cu noi impresii!

CarpathianMan Team31.05.2012

BIKE 3MOUNTAINS EDITIA 3...

Buna ziua tuturor!

Mai sunt cateva zile pana la start. Iata cateva raspunsuri la probleme ridicate de voi pe parcursul zilelor care au trecut.

1. Pentru concurentii care vor veni cu masina personala la startul M3 (Stoenesti, AG) se va avea in vedere organizarea unui transfer contra cost (25 lei/pers) pentru recuperarea acestora. Masina cu care se va face acest transfer va pleca de la Cheile Gradistei Fundata, dupa incheierea cursei din prima zi. Va rugam sa anuntati la validare daca doriti un astfel de transfer.
2. Plata taxei de inscriere se poate face la validare si nu se va plati mai mult!
3. Listele cu participantii inscrisi pana la 31 mai 2012 la cele doua curse care vor avea loc in acest an la Bike 3Mountains.

M3 -cursa trei zile / echipe

M1 -cursa o zi / individual

CarpathianMan Team

14.04.2012

BIKE 3MOUNTAINS 2012 - TRAILER


19.03.2012

FILMUL POSTAVARU NIGHT 2012

Multumim lui Dragos, Oli si Corin (pe scurt echipa Ciclomed Medias) care ne-au incantat cu “istoria in imagini” a celui de al saselea Postavaru Night

Aventura a continuat si in acest an, au fost 198 de amatori inscrisi on-line, 25 s-au decis sa “piarda” intalnirea, dar in ultima clipa s-au hotarat sa incerce alti 83. Tricourile si diplomele n-au ajuns, dar mai facem; cativa au strigat numele la finish, iar tanti Nely a suplimentat pastele. Podelele au rezistat, iar pentru la anu’ Killy ne promite ca o sa mareasca cabana.

Experientele voastre personale sunt binevenite, va asteptam sa le impartasiti si altora. Fie ca sunt scrise, foto sau video, ele ne vor fi utile noua tuturor. Ne puteti scrie pe [email protected]

Multumim inca o data tuturor celor care ne-au sprijinit, prietenilor de la Cabana Postavaru, Buff, Primaria Municipiului Brasov, Administratia Domeniului Schiabil Poiana Brasov, baietilor care pregatesc noapte de noapte partiile de schi din Poiana; Regiei Publice Locale a Padurilor Kronstadt RA. Brasov – Serviciul Salvamont, Asociatiei de Ecoturism din Romania, Club Rossignol, Elan skis, SKV Brasov si nu in ultimul rand tuturor voluntarilor, echipei CarpathianMan si celor de la Sponser Sport Food, Contour Skins, Snowline.

Ne vedem in 2013!

CarpathianMan Team


15.03.2012

REZULTATELE... IN SFARSIT...

Bine v-am gasit!
Dupa ample “deliberari si cercetari” iata rezultatele editiei a-VI-a a Postavaru Night. Pentru reclamatii si sesizari, va rugam contactati “Protectia Competitorului” la 0722-55.31.21 sau [email protected].

La finalul acestei editii am tras doua concluzii, care desi vor duce la marirea taxei de inscriere, ne vor oferi noua tuturor calitatea. Deci :

* inscrierile la orice competitie Carpathian Man se vor incheia cu cel putin 10 zile inainte de data de desfasurare.
* cronometrarea se va face cu un sistem electronic de masurare a timpului.
Revenim cu foto si video.... Clasamentele le puteti vizualiza aici.

CarpathianMan Team


07.03.2012

CATEVA IDEI UTILE...

La Multi Ani, doamnelor si domnisoarelor!

Inscrierile on-line se vor incheia cu 24 de ore inaintea startului. Cei care nu au reusit sa se inscrie pana in acel moment, mai au o sansa sa o faca la fata locului in ziua cursei, intre orele 17.00 – 18.30.
Consultati conditiile de participare, regulamentul cursei si lista cu cei inscrisi pe aici

Iata mai jos cateva ideii care ne pot veni in ajutor:
1. Validarea inscrierii si ridicarea numarului si a tichetelor de concurs se fac la Clubul Rossignol din Poiana Brasov, intre orele 17.00 – 18.45. In schimbul tichetelor veti primii la cabana o portie de paste respectiv tricoul oficial. Va rugam sa veniti din timp, pot fi si altii care intarzie!

2. Aduceti cu voi echipamentul obligatoriu:
2.1. schi alpinism: schiuri, legaturi tura, bocanci tura, piei foca, bete, lanterna, rucsac, haine de vant, manusi, caciula, numar (va fi dat de organizatori).
2.2. alergare montana: lanterna, rucsac, haine de vant, manusi, caciula, numar (va fi dat de organizatori).

3. Accesul la cabana Postavaru:
3.1. cu mijloacele de transport pe cablu (pana la statiile superioare si apoi pe jos pana la cabana; ora de inchidere este 16.30, dupa aceasta ora accesul se poate face doar pe jos sau pe schiuri.
3.2. pe jos sau pe schiuri (urmand Drumul Rosu)

4. Startul se va da la ora 19.00 de langa Clubul Rossignol / statia de gondola.

5. Traseul urmeaza Drumul Rosu pana in Poiana Ruia, apoi prin stanga noului lac urmeaza partiile Doamnei si Kanzel, cu sosire pe varf sau la statia superioara a Cabinei Mici (daca vremea nu ne permite sa ajungem pe varf).

6. Sosirea este marcata cu steagurile Sponser si va fi luminata.

harta_poiana600.jpg

7. “Sustine si incurajeaza-i si pe ceilalti concurenti!” Acesta este Spiritul Carpathian Man si este unul din “motoarele” care genereaza atmosfera din Cabana Postavaru.

8. Primii trei clasati la fiecare categorie vor fi premiati. Fiecare din cei care au “alergat” va primii diploma de participare. Daca nu puteti sta pana in momentul premierii, le puteti gasi oricand la noi.

9. Administratia Domeniului Schiabil din Poiana Brasov este unul dintre sustinatorii nostri. Avand in vedere eforturile uriase care se fac pentru pregatirea partiilor, fiecare din noi este rugat sa se intoarca la masina pe o singura ruta – Drumul Rosu (adica din Poiana Ruia pe acelasi drum pe care s-a urcat).
Ne vedem sambata!!!


CarpathianMan Team


26.02.2012

INSCRIERI ON-LINE LA POSTAVARU NIGHT

Din acest an la Postavaru Night ai posibilitatea de a te inscrie on-line. Dupa un an 2011 in care emotiile si graba au generat probleme la completarea formularului de inscriere incercam sa reducem “surprizele” de acest gen.
 Validarea inscrierilor, semnarea formularului, plata participarii si ridicarea numarului de concurs se fac sambata 10.03.2012 intre orele 17.00 – 18.30 la Club Rossignol.
Pentru a completa formularul de inscriere on-line, click pe butonul: inscriere/registration sau aici.
Info: 0722-55.31.21

CarpathianMan Team


10.01.2012

POSTAVARU NIGHT LA EDITIA 6

Sambata 10 martie 2012 noi suntem in Poiana Brasov, vrem sa mergem la o tura de noapte in Postavaru!!!

De la ultima noastra intalnire, Domeniul Schiabil din Poiana s-a schimbat radical in bine si asta este o ocazie sa “luam la picior” o parte din pârtii.
Ne inscriem ca sa stim cati suntem,  ne vedem intre 17.30 si 18.45 la clubul Rossignol, asta ca sa fim siguri ca suntem toti. Aprindem “facliile” si pe la 7.00 seara plecam spre varf urmand Drumul Rosu pana in Poiana Ruia, ocolim noul lac si stanga pe Express. Daca vantul ne lasa, vom iesi pe varf, daca nu, ne oprim la statia superioara a Cabinei Mici.
Ceai cald, talangi, ne mai “racim” gura putin pentru cei care vin mai pe urma si apoi mergem sa “incheiem” povestea la Cabana Postavaru. Tanti Neli, Killy si toti cei de acolo ne asteapta ca intotdeauna, cu inima si bratele larg deschise... Tibi va “incinge podelele”... iar noi vom incerca sa le “racim”. Cam atat deocamdata de pe planeta CarpathianMan, dar revenim curand!

Ca de obicei ne bucuram de sprijinul prietenilor nostrii de la Cabana Postavaru, Buff, Elan Skis, Sponser Sport Food, Rossignol, Contour skins; al partenerilor: Primaria Municipiului Brasov, Domeniul Schiabil Poiana Brasov, SKV – sectiunea Brasov, Asociatia de Ecoturism din Romania, Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt RA, FRAE, ANSMR si al prietenilor din media: alpinet.org, carpati.org, alerg.ro, zidezisport.ro, televiziunea targu mures, maraton.info.ro, schialpinism.blogspot.com.

CarpathianMan Team


29.07.2010

Tratat despre terapia cu pelin

...nu stiu câte cani de ceai de pelin trebuie sa beau ca sa mi se stearga zâmbetul de pe fata... o fraza care descrie o stare de spirit si care va ramane in memorie! Multumim voua, Horatiu, Elena, Roxana, Alex, Silviu, Razvan, Dragos, Mihai, trairile voastre, transmise cu pasiune aici in ultimele zile ne dau speranta ca va exista si o a doua editie de Bike 3Mountains ... o a treia si cine stie! Apoi vreau sa multumesc celor care nu se vad, celor care au o pasiune cel putin egala si care pe parcursul multor zile au facut eforturi uriase pentru a nu ne putea sterge zambetul de pe fata... Anca, Andreea, Carmen, Geta si fetele din Amadeus, Ioana, Paula, Renate, Adi, Adrian, Alex, Bogdan, Ciprian, Dorin, Dorulet, Fane, Fluierita, Gali, Ionut, Kendo, Laviniu, Nelu, Ovidiu, Pepi, Pic, Puiu, Sebi, Sergiu, Viorel, Vlad.
Si acum o frantura din povestea lui Horatiu:  

horatiu.jpg

Perfect! Maratonul 3 Munti 2010

26 iulie 2010
Am asteptat acest concurs cu sufletul la gura, de cand am auzit de el. Peste 100 km lungime, aproape 4000 m diferenta de nivel, 2 zile, 3 munti … ne-a facut sa ardem de nerabdare …

Am carat la biciclete pana aproape in varful dealului, prin niste pasuni minunate, pentru a intra pe o binemeritata coborare in serpentine printre copaci… continuarea o gasiti aici

CarpathianMan Team


05.07.2010

Hoinarii la 3Munti...

ce ar mai fi de spus in afara unui simplu:

Multumesc Elena si Alex pentru ca ne faceti partasi pe noi toti, la un fel deosebit de a trai si a vedea... viata!

elena.jpg alex.jpg

3Munti
Data: 03.05.10-04.05.10
Participanti: Elena, Alex
Locatie: Moieciu
Poze: http://picasaweb.google.com/Hoinarii/

Un blog pe care mi-e greu sa-l scriu. Un blog care ar fi trebuit sa se cheme altfel: "Din inima" sau "Pledoarie pentru pasiune". Dar pana la urma trebuie sa ramana simplu: 3Munti...un concurs de MTB de 2 etape. O premiera in peisajul ciclismului romanesc... continuarea pe blogul lor


CarpathianMan Team


05.07.2010

Clasamentele finale B3M 2010

Au fost doua zile frumoase intr-o zona extraordinara pentru mountain bike. Participarea nu a fost numeroasa dar spunem noi de calitate. A fost un prim test si cei care au fost prezenti la start spun ca a fost unul reusit. Revenim in curand cu impresii si fotografii, pana atunci iata primii clasati pe categorii:

Traseu A -35 masculin:
    1. Juganaru Razvan, Campulung
    2. Manea Silviu, Zarnesti
    3. Spulber Dan, Zarnesti

Traseu A +35 masculin:
    1. Plumbota Nicusor, Predeal

Traseu B feminin:
    1. Fodor Elena, Timisoara
    2. Miklos Jacinta Erzsebet, Sf.Gheorghe
    3. Campian Roxana, Bucuresti

Traseu B -23 masculin:
    1. Benghea Florin, Brasov
    2. Tiganescu Bogdan, Zarnesti
    3. Balan Silviu, Sacele

Traseu B 23-35 masculin:
    1. Semeniuc Catalin, Zarnesti
    2. Matei Dragos,
    3. Popa Cristian, Brasov

Traseu B 36-45 masculin:
    1. Csegedi Imre,
    2. Butoiu Sorin, Pitesti
    3. Stanescu Nicolae,

Traseu B +45 masculin:
    1. Vintila Miki, Busteni

Rezultatele complete pot fi vizualizate aici
CarpathianMan Team


02.07.2010

La ora 24.00 sau incheiat inscrierile on-line. Cei care nu au reusit sa se inscrie pana acum mai au o ultima sansa sa o faca la fata locului, adica la Complexul Cheile Gradistei Fundata. Lista celor inscrisi poate fi vizualizata aici

CarpathianMan Team25.06.2010

Noutati despre prima editie

Mai jos se afla cateva informatii generale:
VINERI 2 Iulie: 17.00 –20.00 Validare inscrieri (Complex Cheile Gradistei Fundata)
                      20.00 Briefing (recomandam prezenta)

SAMBATA 3 Iulie: 06.00 - 08.00 Validare inscrieri (Complex Cheile Gradistei Fundata)
                          09.00 START  B3M 2010 – ziua 1
                          16.00 – 16.50 Inscrieri Bike3M Junior
                          17.00 START Bike3M Junior
                          18.30 – 20.00 Spectacol de dans cu trupa Amadeus, pasta party, briefing

DUMINICA 4 Iulie: 09.00 START B3M 2010 – ziua 2
                           15.00 Pasta party, premiere

Categorii:
              Traseu A: feminin: - 35; + 35 ani; masculin: - 35; 35-45; +45 ani
              Traseu B: feminin: - 23; 23-35; + 35 ani; masculin: - 23; 23-35; 36-45; +45 ani

Traseu A:
Etapa A1: 70km/ dif. nivel +2430m / -2430m (Cheile Gradistei Fundata, Fundatica, Dambovicioara, Ciocanu, Sirnea, Moieciu de Jos, Predelut, Magura, Prapastiile Zarnestiului, La Table, Sirnea, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 5h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 7h30
- 2 limite de timp: Sirnea (PC 3) – 3h00, Badeana (PC 13) – 6h00 de la start.
- pe traseu vor fi 4 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Sirnea(PC 3), Valea cu Calea(PC 6), Badeana(PC 13), Sirnea(PC 17).

Etapa A2: 34km/ dif. nivel +1300m / -1300m (Cheile Gradistei Fundata, Moieciu de Sus, Moecel, vf. Dudele Mari, Bucsa, valea Bangaleasa, Moieciu de Sus, Cheile Gradistei Moieciu, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 3h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 5h00
- pe traseu vor fi 2 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Moecel (PC 3), Bucsa(PC 7)

Traseu B:
Etapa B1: 55km/ dif. nivel +1750m / -1750m (Cheile Gradistei Fundata, Fundatica, Dambovicioara, Ciocanu, Sirnea, Moieciu de Jos, Valea cu Calea, Magura, Prapastiile Zarnestiului, La Table, Sirnea, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 4h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 6h30
- 2 limite de timp: Sirnea (PC 3) – 3h00, Badeana (PC 13) – 6h00 de la start.
- pe traseu vor fi 4 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Sirnea(PC 3), Valea cu Calea(PC 6), Badeana(PC 13), Sirnea(PC 17).

Etapa B2: 34km/ dif. nivel +1300m / -1300m (Cheile Gradistei Fundata, Moieciu de Sus, Moecel, vf. Dudele Mari, Bucsa, valea Bangaleasa, Moieciu de Sus, Cheile Gradistei Moieciu, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 3h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 5h00
- pe traseu vor fi 2 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Moecel (PC 3), Bucsa(PC 7)

Profilele traseelor pot fi gasite aici

Multumim prietenilor nostri de la Complexul Cheile Gradistei si Sponser Sport Food; partenerilor: Primariile Moieciu si Fundata, Parcul National Piatra Craiului, Parcul Natural Bucegi, Asociatia de Ecoturism din Romania, Salvamont Zarnesti si Bran, Centrul de Ecologie Montana; partenerilor media: MBike; alpinet.org; carpati.org; ciclism.ro; think outside the box.

CarpathianMan Team


05.06.2010

Au inceput inscrierile la BM3M

In sfarsit, i-am dat drumul! Astazi incep inscrierile pentru Maratonul celor 3 Munti, editia 2010, competitie de mountain-bike pe etape. Acestea se pot face on-line accesand formularul de inscriere, sau prin posta. Un mic indrumar de completare al formularului on-line se gaseste in conditiile de participare la maraton.


15.06.2012

PRIETENI

de Alex Fodor

Am sa va spun o poveste. O poveste deosebita, cu eroi deosebiti. O poveste care are loc departe de lumea silviu.bagitata, departe de grijile zilnice, intr-un decor feeric. O poveste despre ce inseamna pasiunea si mai presus de orice, ce inseamna camaraderia. E povestea noastra de la 3Munti.

In povestea aceasalexta eroii nu sunt interesati de cine a mai venit la concurs, cu cine o sa se bata, pe cine trebuie sa intreaca.
Eroii povestii noastre sunt nerabdatori sa vada traseul, sa se bucur
e de el si sa aiba vreme buna.

Eroii nostri gusta aventura. Pentru ea au venit. Pentru provocarea celor 3 zile, pentru "infruntarea" cu cele 3 trasee. E altceva. Nu e vorba de a scoate timpul de xx.yy pe distanta zz. Nu e vorba de locul in clasament. Aici e vorba de cu totul altceva: de a "birui" si totodata de a te bucura de traseu.

Dar cel mai frumos la acest concurs va fi faptul ca este pe echipe. Nu mai esti singur. Depinzi de cineva si cineva depinde de tine. In echipa esti ca pe perete legat in coarda: ai o responsabilitate fata de coechipierul tau...
continuarea pe blogul personal.

Multumesc Alex!
Ca de fiecare data reusesti sa prinzi “esenta CarpathianMan” si sa ne-o reimpartasesti noua tuturor in stilul tau inconfundabil, placut si direct. Placerea de a fi in natura si de a te da cu bicicleta a fost inca o data mai mare decat durerea fizica. Ar fi multe de spus, dar as cuprinde toate astea in: MA BUCUR CA SUNTEM PRIETENI!

Lucian - CarpathianMan Team


14.06.2012

Noi galerii foto...

pentru care multumim din suflet celor de mai jos:

Adi Bostan - 3M,

Iulian Coserea - 3M, etapa 1

Alina Robu - 1M, 3M etapa 2

...rabdare, rabdare, o flacara care arde cu valvataie se stinge repede...

CarpathianMan Team

12.06.2012

Feed-back Bike 3Mountains 2012

Felicitari tuturor celor care au participat la una din cele mai frumoase curse din acest sezon!
A fost o editie extraordinara, vreme superba si atmosfera deosebita! Asteptam sa ne impartasiti noua tuturor, experienta voastra la 3Munti 2012. Fie ca este scrisa sau in imagini ea poate transmite mai departe spiritul CarpathianMan!

Galeria foto in trei pasi, realizata de Mihai Benea, unul dintre fotografii oficiali Bike 3Mountains poate fi vazuta aici! Pentru inceput imagini surprinse la start si de-a lungul primei etape, cea din Muntii Leaota!
Multumim Misu!

Congratulations to all those who participated in one of the most beautiful race of the season!
It was a great edition, beautiful weather and atmosphere! Send us your Bike 3Mountains experience, written stories or images there will be parts and will reveal the CarpathianMan Spirit.

The three steps photo gallery, made ??by Mihai Benea, one of the official photographers of Bike 3Mountains can be seen here! Images taken at start and throughout the first stage, the Leaota Mountains!
Thank you Misu!

continued here ...

continuarea aici / continued here...

CarpathianMan Team


31.05.2012

Buna ziua tuturor!

Mai sunt cateva zile pana la start. Iata cateva raspunsuri la probleme ridicate de voi pe parcursul zilelor care au trecut.

1. Pentru concurentii care vor veni cu masina personala la startul M3 (Stoenesti, AG) se va avea in vedere organizarea unui transfer contra cost (25 lei/pers) pentru recuperarea acestora. Masina cu care se va face acest transfer va pleca de la Cheile Gradistei Fundata, dupa incheierea cursei din prima zi. Va rugam sa anuntati la validare daca doriti un astfel de transfer.
2. Plata taxei de inscriere se poate face la validare si nu se va plati mai mult!
3. Listele cu participantii inscrisi pana la 31 mai 2012 la cele doua curse care vor avea loc in acest an la Bike 3Mountains.

M3 -cursa trei zile / echipe

M1 -cursa o zi / individual

CarpathianMan Team


30.04.2012

EcoMarathon se apropie cu pasi repezi

Centrul de Ecologie Montana in colaborare cu Primaria Moieciu organizeaza in localitatea Moieciu de Sus concursul de Alergare Montana „EcoMarathon”, editia a III a.
Concursul va avea loc in data de 5 mai 2012. Incepand cu acest an proba de maraton face parte din circuitul international Valetudo-Mountain Running International Cup. (www.mnric.com).


Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de miscare in aer liber si iubitorilor de munte:

EcoMarathon: concurs destinat alergatorilor desavarsiti si celor care doresc sa-si depaseasca limitele; va fi o cursa pe distanta clasica de 42 de kilometri, cu o diferenta de nivel de cca +2400m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
Participantii care vor termina cursa de marathon vor primi un punct de calificare pentru Ultra Trail du Mont Blanc 2013 (UTMB). Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

EcoCross: destinata celor care prefera distantele mai scurte sau care au inceput de curind alergarea si doresc sa-si schimbe modul de viata, sa devina mai activi. Va fi o cursa de 14 kilometri cu o diferenta de nivel de cca +600m, startul si sosirea vor avea loc in Moieciu de Sus.
Startul atat pentru Cross cat si pentru Marathon va fi sambata dimineata de la ora 9:00.

EcoKids: Concurs destinat copiilor; in functie de categoria de varsta se vor parcurge diferite distante, cu startul si sosirea in Moieciu de Sus. Startul va fi la ora 16:00.

Pregateste-te pentru Ecomarathon, vino in 5 Mai sa alergi si sa te bucuri de primavara sau doar sa admiri peisajele extraordinare si sa ii incurajezi pe alergatori. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traverseaza fanete si paduri, odai si case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pasunilor si crestele inzapezite ale Bucegilor iti vor da prilejul sa nu simti oboseala. Vino si bucura-te de natura!

Inscrierea s-a facut online pe siteul concursului www.ecomarathon.ro in limita locurilor disponibile; 400 de locuri la Marathon, 400 de locuri la Cross, in acest moment fiind complet ocupate toate locurile. Copii se vor inscrie la fata locului pentru cursa destinata lor: EcoKids.

CarpathianMan Team


14.04.2012

Bike 3Mountains 2012 - trailer


Multumim prietenilor nostri de la Ciclomed Medias!


30.05.2011

Bike 3Mountains 2011

B3M va invita in perioada 18 – 19 iunie 2011 la Cheile Gradistei Fundata la “o tura intre prieteni”. Vom parcurge impreuna traseele de cursa din cele doua zile ale maratonului.

B3M will invite between 18 to 19 June 2011 at the Cheile Gradistei Fundata on "a ride with friends". We will ride together the two race days.

CarpathianMan Team


30.03.2011

Marathon Piatra Craiului Salomon - 01.10.2011

A-VI-a editie a Maratonului Piatra Craiului va avea loc in data de 1 Octombrie 2011.
Pentru alte detalii si informatii va rugam sa ne contactati la adresa de email: [email protected]

The sixth edition of the Marathon Piatra Craiului Salomon will take place on October 1, 2011.
For further details and information please contact us by email: [email protected]

CarpathianMan Team


29.07.2010

Tratat despre terapia cu pelin

...nu stiu câte cani de ceai de pelin trebuie sa beau ca sa mi se stearga zâmbetul de pe fata... o fraza care descrie o stare de spirit si care va ramane in memorie! Multumim voua, Horatiu, Elena, Roxana, Alex, Silviu, Razvan, Dragos, Mihai, trairile voastre, transmise cu pasiune aici in ultimele zile ne dau speranta ca va exista si o a doua editie de Bike 3Mountains ... o a treia si cine stie! Apoi multumesc celor care nu se vad, celor care au o pasiune cel putin egala si care pe parcursul multor zile au facut eforturi uriase pentru a nu ne putea sterge zambetul de pe fata... Anca, Andreea, Carmen, Geta si fetele din Amadeus, Ioana, Paula, Renate, Adi, Adrian, Alex, Bogdan, Ciprian, Dorulet, Fane, Fluierita, Gali, Ionut, Kendo, Laviniu, Nelu, Ovidiu, Pepi, Pic, Puiu, Sergiu, Viorel, Vlad.
Si acum o frantura din povestea lui Horatiu:
horatiu.jpg
Perfect! Maratonul 3 Munti 2010

26 iulie 2010
Am asteptat acest concurs cu sufletul la gura, de cand am auzit de el. Peste 100 km lungime, aproape 4000 m diferenta de nivel, 2 zile, 3 munti … ne-a facut sa ardem de nerabdare …

Am carat la biciclete pana aproape in varful dealului, prin niste pasuni minunate, pentru a intra pe o binemeritata coborare in serpentine printre copaci
… continuarea o gasiti aici

 

 

 

 

 

 


05.07.2010

Hoinarii la 3Munti...

ce ar mai fi de spus in afara unui simplu:

Multumesc Elena si Alex pentru ca povestile voastre ne fac pe noi toti partasi la un fel deosebit de a trai si a vedea... viata!

elena.jpg alex.jpg

3Munti
Data: 03.05.10-04.05.10
Participanti: Elena, Alex
Locatie: Moieciu
Poze: http://picasaweb.google.com/Hoinarii/

Un blog pe care mi-e greu sa-l scriu. Un blog care ar fi trebuit sa se cheme altfel: "Din inima" sau "Pledoarie pentru pasiune". Dar pana la urma trebuie sa ramana simplu: 3Munti...un concurs de MTB de 2 etape. O premiera in peisajul ciclismului romanesc... continuarea pe blogul lor


CarpathianMan Team


25.06.2010

Noutati despre prima editie de Bike 3Mountains

VINERI 2 Iulie: 17.00 –20.00 Validare inscrieri (Complex Cheile Gradistei Fundata)
20.00 Briefing (recomandam prezenta)
SAMBATA 3 Iulie: 06.00 - 08.00 Validare inscrieri (Complex Cheile Gradistei Fundata)
09.00 START B3M 2010 – ziua 1
16.00 – 16.50 Inscrieri Bike3M Junior
17.00 START Bike3M Junior
18.30 – 20.00 Spectacol de dans cu trupa Amadeus, pasta party, briefing
DUMINICA 4 Iulie: 09.00 START B3M 2010 – ziua 2
15.00 Pasta party, premiere
Categorii:
Traseu A: feminin: - 35; + 35 ani; masculin: - 35; 35-45; +45 ani
Traseu B: feminin: - 23; 23-35; + 35 ani; masculin: - 23; 23-35; 36-45; +45 ani

Traseu A:
Etapa A1: 70km/ dif. nivel +2430m / -2430m (Cheile Gradistei Fundata, Fundatica, Dambovicioara, Ciocanu, Sirnea, Moieciu de Jos, Predelut, Magura, Prapastiile Zarnestiului, La Table, Sirnea, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 5h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 7h30
- 2 limite de timp: Sirnea (PC 3) – 3h00, Badeana (PC 13) – 6h00 de la start.
- pe traseu vor fi 4 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Sirnea(PC 3), Valea cu Calea(PC 6), Badeana(PC 13), Sirnea(PC 17).

Etapa A2: 34km/ dif. nivel +1300m / -1300m
(Cheile Gradistei Fundata, Moieciu de Sus, Moecel, vf. Dudele Mari, Bucsa, valea Bangaleasa, Moieciu de Sus, Cheile Gradistei Moieciu, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 3h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 5h00
- pe traseu vor fi 2 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Moecel (PC 3), Bucsa(PC 7)

Traseu B:
Etapa B1: 55km/ dif. nivel +1750m / -1750m (Cheile Gradistei Fundata, Fundatica, Dambovicioara, Ciocanu, Sirnea, Moieciu de Jos, Valea cu Calea, Magura, Prapastiile Zarnestiului, La Table, Sirnea, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 4h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 6h30
- 2 limite de timp: Sirnea (PC 3) – 3h00, Badeana (PC 13) – 6h00 de la start.
- pe traseu vor fi 4 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Sirnea(PC 3), Valea cu Calea(PC 6), Badeana(PC 13), Sirnea(PC 17).

Etapa B2: 34km/ dif. nivel +1300m / -1300m (Cheile Gradistei Fundata, Moieciu de Sus, Moecel, vf. Dudele Mari, Bucsa, valea Bangaleasa, Moieciu de Sus, Cheile Gradistei Moieciu, Cheile Gradistei Fundata)
- timp pentru primii clasati: 3h30
- timp mediu pentru intreg traseul: 5h00
- pe traseu vor fi 2 posturi de realimentare cu bauturi energizante SPONSER, apa, fructe si alimente: Moecel (PC 3), Bucsa(PC 7)

Profilele traseelor pot fi gasite aici

Multumim prietenilor nostri de la Complexul Cheile Gradistei si Sponser Sport Food; partenerilor: Primariile Moieciu si Fundata, Parcul National Piatra Craiului, Parcul Natural Bucegi, Asociatia de Ecoturism din Romania, Salvamont Zarnesti si Bran, Centrul de Ecologie Montana; partenerilor media: MBike; alpinet.org; carpati.org; ciclism.ro; think outside the box.

CarpathianMan Team


home   stiri   evenimente   proiecte   multimedia   shop   ghid   contact   parteneri